Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ukraiņu festivāls „Ukifest“ Sidnejā

Ar latviešu līdzdalību

Laikraksts Latvietis Nr. 791, 2024. g. 20. martā
Ojārs Greste -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
UkrainaKarogs

Ukraiņu festivāls „Ukifest” Sidnejā. FOTO Ojārs Greste.

Ukraiņu dejotāji un dziedātāji uz skatuves dzied Austrālijas un Ukrainas valsts himnas. FOTO Ojārs Greste.

Ukrainas vēstnieks Austrālijā Vasils Mirošničenko (Vasyl Myroshnychenko) uzrunā klātesošos. FOTO Ojārs Greste.

Sestdien, 2024. gada 16. martā, Sidnejas Darling Harbour, ukraiņu sabiedrība parādīja savu kultūru un tradīcijas gan ar ukraiņu dejām, mūziku, gan arī ēdieniem.

Ukrainas vēstnieks Austrālijā Vasils Mirošničenko (Vasyl Myroshnychenko), atklājot festivālu, teica: „Šis festivāls ir veids, ka parādīt Ukrainas izturību un spēku. Krievija mēģina izdzēst ukraiņu kultūru, valodu un vēsturi: viņi zog mākslu, iznīcina baznīcas un bibliotēkas ar raķetēm; sameklē un nošauj ukraiņu valodas un vēstures skolotājus. Pret to mums jācīnās. Daudziem, kas ir šeit šodien, ir radi, kas cīnās frontē Ukrainā, vai dzīvo pilsētās, kas cieš no krievu dronu un raķešu uzbrukumiem.“

Vēstnieks mudināja klātesošajiem ziedot naudu ukraiņu labdarības organizācijām, kuras atbalsta Ukrainas karaspēkus, kā arī ukraiņu bēgļus Austrālijā. Viņš pateicās Jaundienvidvelsas valdībai par atbalstu festivālam, kas ir lielākais, kāds līdz šim ir bijis organizēts Austrālijā.

Ukraiņu dejas un mūzikas priekšnesumus papildināja Sidnejas latviešu tautas deju kopa Jautrais pāris, ka arī lietuviešu, igauņu un poļu tautas deju kopas.

Starp Ukifest atbalstītājiem bijā arī latviešiem labi pazīstamā ukraiņu Dnister kredītbiedrība; kā arī latviešu veikals Nord Haus ar plašo savu piedāvājumu klāstu.

Festivāls bija kupli apmeklēts.

Ojārs Greste
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com