Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jauna grāmata

„Pulkvedis Arvīds Krīpens: Ar zobenu un rakstāmspalvu par Latviju“

Laikraksts Latvietis Nr. 793, 2024. g. 4. apr.
Apgāds „Jumava“ -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Grāmatas „Pulkvedis Arvīds Krīpens: Ar zobenu un rakstāmspalvu par Latviju“ vāks.

Apgāds Jumava ir laidis klajā grāmatu Pulkvedis Arvīds Krīpens: Ar zobenu un rakstāmspalvu par Latviju mg. hist. Jāņa Tomaševska sastādījumā. Šī grāmata aplūko izcilā Latvijas armijas virsnieka Pulkveža Arvīda Krīpena (1893-1968) dzīvesgājumu un sabiedriski politisko darbību gan neatkarīgajā Latvijā, gan arī trimdā.

Grāmata Pulkvedis Arvīds Krīpens: Ar zobenu un rakstāmspalvu par Latviju ir iedalīta divās daļās. Pirmajā daļā ir lasāma detalizēta Arvīda Krīpena biogrāfija, uzsvaru liekot uz viņa militārās karjeras līkločiem. Otrajā daļā ar citu autoru rakstīto rindu palīdzību ir padziļināti iztirzāta A. Krīpena personība vai viņa pārstāvēto militāro vienību darbība. Šeit ievietoti arī paša A. Krīpena dažādos laikos tapušie raksti vai to fragmenti par dažādām tēmām. Grāmatas saturu papildina fotogrāfijas no dažādiem Krīpena dzīves periodiem.

Pulkveža Arvīda Krīpena biogrāfija ir cieši saistīta ar Latvijas valsts vēstures nozīmīgākajiem vēstures notikumiem – bijis pie Latvijas armijas šūpuļa un piedalījies Latvijas neatkarības cīņās, bet Otrajā pasaules karā cīnījās leģionāru rindās. Pēc Krīpens devās bēgļu gaitās. Trimdā viņš turpināja aktīvu publicistisko darbību gan par militārām tēmām, gan arī par dažādiem trimdas dzīves jautājumiem.

Kā norāda priekšvārda autors, tad šī grāmata ir īpaši aktuāla mūsdienu ģeopolitiskajā situācijā: „Viņa plašais publicistisko darbu klāsts un izpratne par militārām un politiskām lietām ir aktuāla arī mūsdienās, kad sabiedrībā notiek diskusijas par armijas un valsts aizsardzības nozīmi valsts pastāvēšanā.” Tādējādi šī grāmata var sniegt izpratni un ļaut mācīties par minētajiem jautājumiem vēsturiskā perspektīvā.

Grāmata ir paredzēta plašam lasītāju lokam un visiem interesentiem par Latvijas militārās vēstures mazāk zināmajām lapaspusēm.

Pulkvedis Arvīds Krīpens: Ar zobenu un rakstāmspalvu par Latviju var iegādāties apgāda Jumava veikalos, kā arī citās Latvijas grāmatnīcās un grāmatu internetveikalos.

Apgāds „Jumava“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com