Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jauniešu koris „Ausma“

Būs koncerts Melburnā

Laikraksts Latvietis Nr. 793, 2024. g. 4. apr.
Ronans Lārmanis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ir jau gandrīz noritējis gads kopš jauniešu koris „Ausma“ satikās pirmajā reizē vienā saspiestā telpā un izpīkstēja kaut ko, ko varētu šaubīgi nosaukt par dziedāšanu. Labi, tā gluži nebija.

Bet mūsu gads noteikti saturēja daudz dziedāšanu! Gadu atpakaļ bija manīts, ka jauniešiem ir liela griba dziedāt, un ka mūsu sastāvā ir daudz talantīgu dziedātāju; vai nu dzimuši ar lakstīgalas balsīm, vai izdzīvojuši daudzus norūdītus gadus vairākos bērnu koros.

Tātad, Drēziņu māsas izdomāja iesākt jauniešu kora kustību. Nebija ilgi līdz bija pietiekami dziedātāju, lai būtu kvorums, un tā strauji, neapstādināmi sākās Ausmas koris. Katru piektdienas vakaru visi sanāca Drēziņu mājoklī, kur varēja dzirdēt smukās daudzbalsīgās latviešu dziesmas.

Bija ļoti īss laiciņš pagājis līdz Ausmas koris saprata, ka viņi bija izauguši no mīlīgās mājas akustikas; viņiem vajadzēja vairāk vietas, kur skandināt latvietību. Tā nonācām Melburnas Latviešu namā, kur katru piektdienas vakaru braši gavilējam Karmenas Drēziņas vadībā. Starp citu, Ausma aicina jūs uz koru un mūzikas koncertu 6. aprīlī plkst. 16.00, Melburnas Latviešu namā, 3 Dickens Street, Elwood! Tur piedalīsies Ausma, kā arī kori Daina un Veseris, grupa un citi. Muzikālai pēcpusdienai sekos kokteiļu vakars, kur varēs iegādāties atsvaidzinājošus kokteiļus un baudīt cits cita kompāniju. $30 biļete par koncertu + kokteiļu vakaru; $10 – par tikai kokteiļu vakaru. Biļetes var iegādāt www.trybooking.com/CPYKA, kā arī varēs pie durvīm. Ausma un draugi cītīgi gaidīs jūsu piedalību!

Ronans Lārmanis,
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com