Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Svarīgs ziņojums: Īlons, Pēteris un tu! Aiziet!

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, aiziet!

Laikraksts Latvietis Nr. 793, 2024. g. 4. apr.
Armands Birkens -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pasaules Brīvo Latviešu Apvienība (PBLA), sadarbībā ar slaveno, bagāto un kolorīto ASV biznesmeni Īlonu Masku (Elon Musk), ir gatava sākt pārdot lidbiļetes ceļojumā uz kosmosu. Tas viss notiek caur Maska firmu Space X, kas jau gadiem nodarbojas ar raķešu šaušanu debesīs.

Maskam sen ir bijis mērķis atrast veidu, kā parasti cilvēki varētu lidot pa kosmosu kā tūristi, un viņš tagad ir gatavs to īstenot.

Maska darbinieki ir stājušies sakaros ar daudzām valstīm un etniskajām organizācijām, to starpā PBLA, kura ir pozitīvi atsaukusies un šim jautājumam izveidojusi speciālu darba grupu, Pasaules Brīvo Latviešu Apvienības kosmosa aģentūru (PBLAKA).

Masks piedāvā, ka par $10 000 gabalā cilvēks var nopirkt sev lidojumu Space X raķetē. Raķete aizbrauktu līdz Starptautiskai kosmosa stacijai – International Space Station, kur cilvēks varēs vienu dienu paciemoties un tad lidot atpakaļ uz mājām. Ir lūgums pirkt arī lidojumus kā dāvanu saviem radiem, draugiem un paziņām. PBLA priekšsēdētājs Pēteris Blumbergs ir izteicis savu sajūsmu par šo ideju un to papildinājis ar PBLA variantu. Tas, ka cilvēks var nopirkt sev vai citam vienas dienas dāvanu – biļeti par $10 000, palieik spēkā, bet Masks ir piekritis Pēterim, ka pa $20 000 cilvēks var nopirkt citam dāvanu lidojumu, un to cilvēku atstās tajā kosmosa stacijā. PBLA sagaida spēcīgu atbalstu šai otrajai idejai.

Stājieties jau šodien sakaros ar PBLAKA, lai nopirktu biļeti sev vai citiem. Masks noziedos daļu no katras $20 000 dāvanu biļetes PBLA. Blumbergs saredz, ka šis varētu būt viens no lielākajiem peļņas avotiem jebkad, un ka drošvien būs jāizveido jauna organizācija tiem, kuri atstāti kosmosa stacijā. Šī organizācija būs Kosmosa nebrīvo latviešu apvienība, vai KNLA.

Atbalsti Masku un PBLA! Lido pats vai pasūti citus – uz vienu dienu vai uz mūžību! Tas viss tagad ir iespējams. Būsim labi latvieši un izmantosim šo iespēju.

Uz tikšanos kosmosā,
Armands Birkens,
Čikāgā, 2024. g., 1. aprīlī.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com