Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ukrainas premjerministrs Latvijā

Valsts prezidents apliecina visaptverošu Latvijas atbalstu Ukrainai

Laikraksts Latvietis Nr. 794, 2024. g. 10. apr.
Latvijas Valsts prezidenta kanceleja -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs (Mr. Denys Shmyhal) un Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. FOTO Ilmārs Znotiņš - Valsts prezidenta kanceleja.

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sarunā ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu (Mr. Denys Shmyhal). FOTO Ilmārs Znotiņš - Valsts prezidenta kanceleja.

2024. gada 4. aprīlī Rīgas pilī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu (Mr. Denys Shmyhal), kurš oficiālā vizītē apmeklē Latviju.

Valsts prezidents apliecināja nelokāmu Latvijas atbalstu Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai, kā arī uzsvēra Latvijas gatavību atbalstīt Ukrainu politiski, militāri un finansiāli līdz tās uzvarai. Tikšanās laikā E. Rinkēvičs apliecināja arī Latvijas atbalstu iespējami ātrai sarunu uzsākšanai par Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).

Latvijas Valsts prezidents izteica gandarījumu par panākto vienošanos par ilglaicīgu atbalstu un drošības saistībām, apņemoties šogad un nākamos divus gadus sniegt Ukrainai militāro atbalstu 0,25% apmērā no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP).

E. Rinkēvičs uzsvēra Latvijas gatavību atbalstīt Ukrainu starptautiskajās organizācijās, tostarp daloties ar Latvijas pieredzi sarunu vešanā par iestāšanos ES.

Latvijas Valsts prezidenta kanceleja
4.04.2024.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com