Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Piedošanas brīnums

Prāvestes pārdoma

Laikraksts Latvietis Nr. 797, 2024. g. 1. maijā
Helga Jansone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SvKrustaDraudze

Saskaņā ar Oksfordas angļu vārdnīcu: „Brīnums ir ārkārtējs un apsveicams notikums, kas nav izskaidrojams (vai saprotams) ar dabas vai zinātnes likumiem un tāpēc tiek attiecināts uz dievišķo spēku.“

Es domāju, ka piedošana ir brīnums. Es nesaprotu, kā Dievs, visa pastāvošā radītājs, var mums piedot. Dievs pat nodrošināja veidu, kā mums var tikt piedots, kad Kristus nomira pie krusta tieši šim nolūkam. Piedošana ir mūsu attiecības ar Dievu un citiem cilvēkiem būtiska sastāvdaļa. Mēs bieži sāpinām viens otru, un tomēr vienkārša piedošana var dziedināt mūsu attiecības.

Piedošana ir sirds maiņa pret kādu, kurš mums ir nodarījis ļaunu. Bet arī tad, kad mēs prasām piedošanu, tas maina visu attiecībās. Tas, kurš atvainojas, arī maina sirdsapziņu un domas, kad viņš vai viņa saprot, kādu kaitējumu viņi ir nodarījuši.

Dievs ir perfekts un spriež starp labo un ļauno. Dievs pazīst arī mūsu sirdis. Mūsu nodomus zina Dievs – dažreiz mēs kādu aizvainojam bez jēgas, un Dievs to zina. Dažreiz notiek nelaimes gadījumi, un Dievs zina, kad tā nebija mūsu vaina. Dievs saprot arī to, kad mēs esam bijuši dusmīgi, vāji vai nobijušies un esam izdarījuši nepareizi, to pilnībā apzinoties. Tomēr pat tad Dievs mums piedod.

Mēs varam just, ka neesam to pelnījuši, tomēr Dievs mums piedod aiz mīlestības un tāpēc, ka Dievs vēlas, lai mēs būtu brīvi no vainas nastas. Dievs nevēlas, lai mēs dzīvotu ar naidu pret sevi.

Vienā mirklī, kad atzīstamies savus pārkāpumos un lūdzam piedošanu, mums var tikt piedots, un pavisam noteikti, ja mēs to darām Kristus vārdā, kurš nomira pie krusta tieši šim nolūkam.

Es domāju, ka tas ir brīnums. Piedošanas un samierināšanas spēks ir kaut kas tāds, ko mēs nevaram pilnībā izskaidrot vai saprast. Tā ir Dieva dāvana.

Ja vēlaties sazināties ar mācītāju Helgu, lūdzu, dariet to pastorhelgaj@gmail.com vai zvanot pa telefonu: 0497 839 083

Prāveste Helga Jansone
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com