Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sveiki, visi, no Ziemeļiem!

Konsulārās informācijas sesiju un Lieldienas

Laikraksts Latvietis Nr. 798, 2024. g. 8. maijā
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DarvinasLA

Septītā no kreisās: Latvijas Republikas vēstniecības Austrālijā otrā sekretāre Vineta Freimane; blakus viņai Dārvinas Latviešu apvienības priekšsēdis Reinis Dancis. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Reinis Dancis, The Honourable Ngaree Ah Kit un Arta Cīrule ar Doru. FOTO Deborah .

Dārvinas Latviešu apvienības biedri Parlamenta ēkas pagalmā. FOTO Deborah .

Dārvinas saulriets. FOTO Reinis Dancis.

Dārvinas saulriets. FOTO Reinis Dancis.

2024. gada 14. aprīlī Dārvinas latviešiem bija prieks uzņemt Latvijas Republikas vēstniecības otro sekretāri Vinetu Freimani šīs pēcpusdienas Konsulārās informācijas sesijā Dārvinas zēģelēšanas klubā. Lieliska pēcpusdiena, kam sekoja vakariņas un vēl viens no Dārvinas pasaulslaveniem saulrietiem.

Vēlāk, kādā patīkami siltā Sausās sezonas (Dry Season) vakarā, trešdienā, 2024. gada 24. aprīlī, Dārvinas Latviešu apvienība sanāca kopā Parlamenta ēkā, lai kopā ar igauņu, lietuviešu, ukraiņu, poļu, slāvu un serbu Ziemeļu teritorijas kopienām svinētu Lieldienas. Pasākumu rīkoja Daudzkultūru lietu ministre, ļ. cien. Nārī Ā Kita (The Honourable Ngaree Ah Kit MLA (Member of the Legislative Assembly)), un to vadīja ļ. cien. Keita Vordena (The Honourable Kate Worden MLA). Pasākumā piedalījās arī Ziemeļu teritorijas galvenā ministre, ļ. cien. Ēva Lorlela (The Honourable Eva Lawler MLA), sagaidot un sveicot viesus pie galvenās zāles ieejas.

Viesi tika cienāti ar dzērieniem un kanapē uzkodām, pirms Vordenas kundze aicināja viesus apsēsties un norādīja, ka pasākums notiek Larrakijas zemē, kā arī atzina tradicionālos īpašniekus gan pagātnē, gan tagadnē. Pēc tam viņa uz skatuves aicināja Dārvinas Latviešu apvienības prezidentu Reini Danci, kurš pateicās Ziemeļu teritorijas Parlamenta priekšsēdētājam, kā arī ministrei Ā. Kita par iespēju kopienām svinēt Lieldienas Parlamenta ēkā. Pēc tam uz skatuves Reinim pievienojās Arta Cīrule kopā ar savu meitiņu Doru un latviski norunāja latviešu Lieldienu tradīciju un ticējumu sēriju, ko Reinis pārtulkoja angļu valodā. Viesi smējās un priecājās, dzirdot, kādas metodes senie latvieši pielietoja skaistumam, stiprai veselībai, odu atbaidīšanai un noskaidroja, cik olas meitenei Lieldienu laikā jādod puisim, kurš viņai patiešām patīk.

Kā nākamā uzstājās un runāja dzejoli Margerita Bovena (Margarite Bowen) no poļu kopienas, tad sekoja ukraiņu brāļu Elija un Mozusa Šanahanu (Shanahan) vijoles priekšnesums no Ukraiņu Austrālijas Ziemeļu teritorijas apvienības.

Noslēgumā bija tradicionālā serbu deja, ko izpildīja Tatjana Budimir Durdevic, Marko Regojevic un Sanja Regojevic no Dārvinas Serbu kopienas.

Vordena MLA kundze pateicās katrai no kopienām, kas uzstājās un apmeklēja pasākumu, un aicināja ikvienu turpināt baudīt vakaru un atspirdzinājumus.

Tikmēr Dārvinas Latviešu apvienība izmantoja iespēju, atrodoties Parlamenta ēkā, tās zālienā uzņemt vairākas kopbildes ar pasaulslaveno Dārvinas saulrietu fonā.

Reinis Dancis,
Dārvinas Latviešu apvienības priekšsēdis



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com