Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Bērnudārzs „Daina“

Uzsāk gaitas Melburnas Latviešu namā sestdienās

Laikraksts Latvietis Nr. 800, 2024. g. 22. maijā
Bērnudārza „Daina“ saime -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Bērnudārzs „Daina“ Melburnas Latviešu namā. FOTO no bērnudārza „Daina“ arhīva.

Bērnudārzs „Daina“ Melburnas Latviešu namā. FOTO no bērnudārza „Daina“ arhīva.

Bērnudārzs „Daina“ Melburnas Latviešu namā. FOTO no bērnudārza „Daina“ arhīva.

Bērnudārzs „Daina“ Melburnas Latviešu namā. FOTO no bērnudārza „Daina“ arhīva.

Melburna ar savu daudzveidīgo kultūru un dzīvesprieku ir mājvieta arī vienam īpašam Latviešu bērnudārzam – „Daina“, kas plaukst jau kopš 1977. gada. Šis bērnudārzs ir vieta, kur pirmsskolas vecuma bērni var iegūt jaunas draudzības un iemaņas, kā arī tās ir kāpnes, lai saglabātu latviešu garu tūkstošiem kilometru attālumā no Latvijas.

Aktīvā vecāku grupa ir tas, kas dod dzīvību šim bērnudārzam. Vedot savus Sprīdīšus uz iknedēļas tikšanos, gan vecākiem, gan bērniem ir iespēja veidot saikni ar Latviju.

Tie, kas par „Dainu“ ir dzirdējuši, un pat paši, iespējams, apmeklējuši, zin, ka tas līdz šim ir darbojies otrdienās viesmīlīgajās Latviešu luterāņu baznīcas telpās Sarijhilsā (Surrey Hills). Laiki mainās, un arī bērnkopība mainās līdzi. Daudzi vecāki pa darba dienām strādā, tāpēc esam nolēmuši tikšanās laiku mainīt uz sestdienām.

Un kas var būt vēl labāka vieta kā Nams, kurā runā latviski, smaržo svaigi cepti pīrāgi (nu jau kādu laiku arī rupjmaize), kur entuziastiski tautieši gatavo uzvedumus teātrim, korim un tautu dejām, kur amatnieki auž jostas un reizums spēlē kokli? Ja atrodiet labāku vietu, kur dot iespēju bērniem uzzināt, kas ir saime – pastāstiet mums arī!

Mūsu jaunākā nodarbību apmeklētāja ir vienu mēnesi veca, ir mums arī dāma, kura cītīgi mācās staigāt, un ir sauja ar todleriem, kuri telpu piepilda ar milzīgu enerģiju. Mēs nudien esam priecīgi, redzēt visus pirmsskolas vecuma bērnus.

Nodarbības vada vecāki, un tās piemērojam bērnu interesēm un spējām.

Mēs kopīgi dziedam dziesmas un ejam rotaļās, un katra nodarbība ir iespēja mazajiem iepazīt latviešu kultūru, sākot no grāmatu lasīšanas, rokdarbu veidošanas, līdz dzīvnieku vārdu mācīšanai latviski – arī izbraukumos uz zoodārzu.

Ar deviņiem regulāriem apmeklētājiem un vēl sešiem, kuri periodiski pievienojas pasākumos, šis bērnudārzs ir kā liela ģimene, kurā katram ir sava nozīmīga loma.

Mūsu bērnudārzs ir ne tikai vieta, kur bērni iepazīst latviešu kultūru un valodu, bet arī palīdz saglabāt identitāti un sakarus ar Latviju, veidojot saikni starp diasporu un dzimteni. Šajā bērnudārzā bērni ne tikai mācās, bet arī izjūt latviešu garu un kopīgās vērtības, kas stiprina mūsu diasporas saiknes un paveic svarīgu darbu Latvijas kultūras un mantojuma uzturēšanā ārpus tās.

Ja arī Tu meklē savai ģimenei un mazajiem pieredzi latviešu garā, pievienojies mums – veidosim jaukas atmiņas un saglabāsim latviešu mantojumu Melburnā!

Lai uzzinātu aktualitātes, pievienojies mums – „Dainas“ bērnudārza Facebook grupā. Mēs reizēm tiekamies Melburnas zvēru dārzos, pilsētas parkos un siltā laikā – pie ūdeņiem, tāpēc ir vērts uzzināt, ko plānojam.

www.facebook.com/groups/dainasbernudarzs

Bērnudārza „Daina“ saime
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com