Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jauki pavadīta pēcpusdiena Sidnejā

Latviešu rotu darināšanas darbnīca

Laikraksts Latvietis Nr. 801, 2024. g. 29. maijā
Liena Sveile -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Rotu darināšanas darbnīca. FOTO Māra More (Moore).

Rotu darināšanas darbnīca. Par septiņdienu gredzenu stāsta Lauma Reinfelde. FOTO Māra More (Moore).

Rotu darināšanas darbnīca. FOTO Māra More (Moore).

Rotu darināšanas darbnīca. FOTO Māra More (Moore).

Svētdien, 19. maijā, bija brīnišķīgi pavadīta pilna diena latviešu rotu darināšanas darbnīcā, ko organizēja Saknesunzari un vadīja Māra Moore. Iesākām pēcpusdienu ar kafiju un kūkām, un pēc pāris stundām bija iespēja vareni paēst. Pusdienās – kāpostu un cūkgaļas zupa vai dažādu sēņu zupa ar kāpostu pīrādziņu. Un cepti āboli un burkānu kūka saldā ēdienā.

Katram no mums bija sagatavoti dažādi maisiņi ar dažādu krāsu kombināciju pērlītēm, stiepļu auskariem, cilpām ...utt., un mēs varējām izvēlēties papildus gabaliņus no dažāda izmēra dzintara, gliemežvākiem, kristāla, keramikas pērlītēm, lai izveidotu ko tik vien sirds kāro.

Lasāmie materiāli, kas arī bija pa rokai, laminētas fotogrāfijas ar ideju paraugiem. Māras pašas dizaina paraugi un skaistas dzintara piespraudes, kā arī viņas rotaslietu kolekcijas izstāde. Viss aprīkojums bija nodrošināts, un bija gatavi dalībniekiem palīdzēt, atbildot uz jautājumiem. Bija ievērojama grupa līdzīgi domājošu, entuziastiski radošo cilvēku, kuri varēja izgatavot savus rokdarbus.

Sarunas plūda brīvi, un ikviena cilvēka sajūsma par individuālo rotaslietu radīšanu radīja laimes sajūtu. Patiešām, ļoti patīkama diena! Paldies Mārai par entuziasma pilno, interesanto, praktisko kursu un dalīšanos ar savu rotaslietu dizaineres amatu.

Liels paldies arī rīkotājām – (Saknesunzari): Marikai Mekkjū (Mccue), Susan Kolija (Colley), Maritai Lipskai un Laumai Reinfeldei par viņas autobiogrāfisko lekciju par 7 dienu gredzenu.

Igauņu lektors Fēliks ar entuziasmu stāstīja par aizvēsturiskajām rotaslietām un to izcelsmi. Fēliks arī piedāvāja pārdošanā savus individuālos izstrādājumus no koka, aitas raga, brieža raga u.c. materiāliem.

Jauks veids kā pavadīt pēcpusdienu ar gardu ēdienu, kafiju un draudzīgām pārrunām.

Liena Sveile
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com