Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Balso!

Laikraksts Latvietis Nr. 802, 2024. g. 5. jūnijā
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sveicināti, lasītāji!

Eiropas parlamenta vēlēšanas varētu ieviest zīmīgas maiņas Eiropas Savienības politikā. Vairākās valstīs populārākas kļūst labā spārna populistiskas partijas, kurām svarīgi ir apturēt atbalstu Ukrainai.

Piemēram, Austrijas Brīvības partija (Freiheitlichen Partei Österreichs (FPÖ)) savā aģitācijā aicina izbeigt „ES trakumu“. Aģitācijas afišas pašā centrā ir zīmējums, attēlojot kā Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena bučojas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Virs tā ir uzraksts „Kara kurināšana“ („Kriegstreiberei“). Ar vārdu sakot, palīdzība Ukrainai sevi aizstāvēt pret Krievijas iebrukumu esot „kara kurināšana“. Acīmredzot, Krievijas dezinformācijas centieni ir bijuši ļoti sekmīgi – Austrijas Brīvības partija ir kļuvusi par Austrijā populārāko partiju.

Vācijā grafiti ar tekstu „Kara kurinātājs“ („Kriegstreiber“) tiek rakstīts un lipināts uz Kanclera Olafa Šolca vēlēšanu afišām. Ekstrēmā labā spārna partija AfD aug popularitātē, un cer apdzīt Šolca vadīto Vācijas Sociāldemokrātiskā partiju Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Latvijā uz vietām Eiropas Parlamentā arī kandidē partijas, kuras aiz „miera“ aizsega cenšas apturēt jebkādu militāru atbalstu Ukrainai. Tāpēc ir svarīgi rūpīgi izvērtēt kandidējošās partijas un piedalīties vēlēšanās šo sestdien. Kandidātu saraksti un partiju programmas ir lasāmas Centrālās Vēlēšanu komisijas mājas lapā: https://epv2024.cvk.lv/kandidatu-saraksti

Eiropas parlamenta vēlēšanas notiek visā pasaulē sestdien, 8. jūnijā, no plkst. 8.00 – 20.00 pēc vietējā laika. Jāņem līdzi uz vēlēšanu iecirkni derīga Latvijas pase vai Latvijas e-ID karti. Austrālijā būs divi vēlēšanu iecirkņi:

  • Vēstniecībā Kanberā: Level 10, 221 London Circuit, Canberra ACT 2601
un
  • Adelaides Latviešu biedrības namā: 36 Rose Terrace, Wayville SA 5034.

Latvijas un visu Baltijas valstu drošībai ir ļoti svarīgi nodrošināt, ka Krievijas agresija Ukrainā izrādītos nesekmīga.

GN
2024. g. 5. jūnijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com