Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Neļausim „Ausmai“ norietēt!

Jaunā latviešu jauniešu kora koncerts Melburnā

Laikraksts Latvietis Nr. 802, 2024. g. 5. jūnijā
Inese Drēziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Jauniešu koris „Ausma“ diriģentes Karmenas Drēziņas vadībā. FOTO Lūkas Elberts.

6. aprīlī Melburnas Latviešu namā notika jaunā latviešu jauniešu kora Ausma koncerts.

Piedalījās arī kori Daina un Veseris, kā arī grupa Jā, Kas Par un Maija Dārziņa.

Ar interesi lasīju Laikraksta Latvietis nedēļu pēc nedēļas cerībā ieraudzīt kādu rindiņu vai foto attēlu par Ausmas koncertu. Tādēļ nesagaidot, sadomāju uzrakstīt šo vēstuli.

Neesmu ne mūziķe, ne muzikāli apdāvināta, tikai māsu Drēziņu vecmamma, tamdēļ nemēģināšu sniegt novērtējumu par kora Ausma spējām, bet pastāstīšu par koncerta norisi.

Kā koncertā tika minēts, pirms gada Maija Drēziņa bija iedomājusi dibināt latviešu jauniešu kori ar māsu Karmeni kā diriģenti. Šai idejai vairāki jaunieši pievienojās, un tā radās koris Ausma. Veselu gadu jaunieši ar lielu sajūsmu un degsmi brauca uz mēģinājumiem, lai samācītos jaunas dziesmas. Pēc gada Ausma jutās gatava ar jaunām dziesmām sniegt koncertu.

Koncertā Ausma izpildīja četras dziesmas: A. Sirmā – Tēvzemei; A. Dragūnas – Sarkandaiļa roze auga; J. Vītola – Karaļmeita; B. Skultes – Aijā un kopā ar ar koriem Daina un Veseris – L. Jēkabsones – Rasa.

Neizteikšos par koriem Daina un Veseris. Šie kori jau ir daudz dzirdēti, iepazīti, augsti novērtēti un iemīlēti. Koris Daina iepriecināja ar O Gljeilo – Northern Lights un Lauras Jēkabsones dziesmu (t.dz. vārdi) Jo dziedāju, jo skanēja. Melburnas latviešu vīru koris Veseris sekoja ar sparīgu Apkal manu kumeliņu (Rūdolfs Blaumanis / Juris Vaivods) un Laid iekšā, sievasmāte (t.dz.).

Prieks bija dzirdēt grupas orģinālos saskaņojumus dziesmām Dziesma vienīgai meitenei Aizkrauklē un Mākoņainai pasakai Kaspara Švolmaņa un Ērika Stepaņuka vadībā.

Kas Par un Maija Dārziņa iepriecināja ar Kaspara Švolmaņa komponētām dziesmām Tava melodija un Venna, Maijas Dārziņas vokālā izpildījumā.

Par kora Ausma spējām lai runā nākotne. Es, kā meiteņu vecmamma, varu tikai teikt, ka koncerts man ļoti patika. Kora Ausma jauniešu balsis likās labi saskaņotas, un viņu smaidīgās sejas liecināja par jauniešu mīlestību latviešu mūzikai. It sevišķi aizkustināja Aijas Dragūnas komponētā dziesma Sarkandaiļa roze auga ar t.dz. vārdiem.

Paldies arī pārējām grupām, kas kuplināja kora Ausma koncertu.

Lai Ausmai nākotnē veicas!

Inese Drēziņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com