Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Bijušie un esošie divreizdivnieki

Pulcēsies Toronto Dziesmu un Deju svētku laikā

Laikraksts Latvietis Nr. 804, 2024. g. 19. jūnijā
Laura Legzdiņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Dalībnieki pirmajā 2x2 nometnē 1964. gadā Ohaio, ASV.

2010. gada 2x2 nometnes dalībnieki Malibu, Kalifornijā, ASV.

Tie, kas piedzīvojuši kādu 2x2 nometni, semināru vai citu pasākumu, atceras piederības sajūtu, prieku un draudzību, kas tos sagaidīja 2x2 dalībnieku pulkā. Šogad svinam 60 gadus kopš kustības 2x2 dibināšanas. Tā vairākiem tūkstošiem jauniešu, jo īpaši diasporā, ir bijusi kā ceļvedis, lai labāk izprastu sevi, savu identitāti un lomu pasaulē. Lai gan mēs, divreizdivnieki, pēc semināriem izklīstam pa malu malām, skaidri zinām, ka mūs savedīs kopābūšana dažādos latviešu kultūras notikumos.

XVI Dziesmu un Deju svētki Toronto, Kanādā šovasar ir lieliska iespēja, lai satiktos un nosvinētu šos 60 apbrīnojamos gadus. Divreizdivnieki no pirmā semināra 1964. gadā līdz Kodolam Saulainē šovasar tiksies „2x2=60“ salidojumā, ceturtdien, 4. jūlijā, plkst. 19.00–22.00 restorānā 3 Brewers, 275 Yonge St., Toronto. Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Atmiņās kopā aizceļosim uz notikušajiem pasākumiem un svinēsim to, ko 2x2 darīja, dara un darīs. Apskatīsimies semināru fotogrāfijas izstādē, un ikviens varēs sameklēt sevi tajās. Zinot divreizdivnieku lusti, noteikti būs sadziedāšanās, kur vienosimies skaistās, skumjās un jautrās dziesmās kā vecos laikos. Salidojumā iemūžināsim 2x2 vēsturi, tādēļ aicinām apmeklētājus ņemt līdzi laikmeta liecības no 2x2 pasākumiem un ziedot tās arhīvam. Ja ir saglabājušās fotogrāfijas, krekli, nozīmītes, pierakstu burtnīcas vai jebkas cits, iepako līdzi, un kopīgi atvērsim atmiņu sainīti 4. jūlijā.

Apmeklētāji pēc pasūtījuma varēs baudīt 3 Brewers gardos ēdienus un dzērienus. Būs arī īpašs cienasts: svētku kliņģeris, ko sagadās Līga Miklaseviča.

Ja esi divreizdivnieks, tad zini, ka 2x2 nav tikai pasākums, bet gan kopiena, kur vienmēr satiksi mīļus cilvēkus un gūsi neaprakstāmi skaistus brīžus. Salidojuma rīkotājas Kristīna Putene, Inga Upeslācis un Māra Gulēna ir piedzīvojušas 2x2 spēku un nemitīgi darbojās, lai to nodotu jaunajai paaudzei.

Pat tikai ar vienu 2x2 piedzīvojumu var saprast, cik nozīmīga un izcila ir šī kustība, tāpēc ar vienu bieži nepietiek. Kanādas latviete Laura Legzdiņa, kura dzimusi Toronto apkārtnē, pirmo 2x2 pasākumu piedzīvoja 2023. gada vasarā, seminārā Piederība, kas norisinājās Līgatnē, Latvijā. Tur iegūtās atmiņas, draudzības un mācības ir mūžīgi ierakstītas viņas sirdsgrāmatā. Laura tagad palīdz ar Toronto salidojuma komunikāciju, lai šīs 2x2 kopābūšanas svinības varētu baudīt ikviens. Seko 2x2 Facebook un Instagramā (@2x2pasaule) un uzzini visu informāciju par 4. jūlija salidojumu.

Vai vēlies uzzināt vairāk? Raksti e-pastu: Ingai Upeslācei: inga.upeslacis@gmail.com.

Uz tikšanos Toronto salidojumā!

Laura Legzdiņa,
2x2 Toronto salidojumu komunikācijas koordinatore



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com