Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jaunā laikmeta gars

Mācītāja Raimonda Sokolovska pārdomas

Laikraksts Latvietis Nr. 804, 2024. g. 19. jūnijā
Raimonds Sokolovskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Māte ar Bērnu – tas ir Dievs“. FOTO R.S.&AI Imagine.

„No Pamatskolas uz Vidusskolu“. FOTO R.S.&AI Imagine.

„Virs galvas Piena Ceļš un mūžīgs ceļš zem kājām“. FOTO R.S.&AI Imagine.

Starptautiskā Sieviešu Diena Inženierzinātnēs (International Women In Engineering Day) jeb Starptautiskā Sieviešu-Inženieru Diena tiek atzīmēta kopš 2014. gada, katru gadu 23. jūnijā. Šo svinamo Dienu iekārtoja Sieviešu-Inženieru biedrība (Women's Engineering Society) kopā ar UNESCO, ar nolūku atbalstīt sievietes, kas strādā inženierzinātņu nozarēs, un mudināt vairāk sieviešu iesaistīties inženierzinātnēs. Latvieši šai laikā svinam Jāņus un Līgo svētkus.

Šogad šai tēmai plašākā nozīmē esmu veltījis savu rakstu Jaunā Laikmeta Gars. Atkārtoju, – tas, ko pieņemts saukt par Jauno Laiku, ir nevis jauna reliģija, bet kosmiski-enerģētiski-daudzdimensionāli-garīgi-fiziska jauna realitāte, kura pašreiz iestājas uz Zemes. Tā norit zem Ūdensnesēja/s zīmes Zodiakā (The Age of Aquarius), kas cikliski seko posmam pēc Zivju zīmes (The Piscean Age). Tai raksturīgi virkne pazīmju, cienījamo lasītāj, par ko esmu atspoguļojis savos rakstos jau iepriekš. (skat. Refer.)

Jaunā laikmeta gars

Jaunā Laikmeta gars ir kā Sieviete. Viņa ir Sievišķā Kosmiskā sākuma manifestācija. Tam ir tiešs sakars ar apstākli, ka visā pasaulē vērojams sievietes lomas pieaugums. Metafiziski sieviete ietver vīrišķo sākumu par divām trešdaļām. Vīrietis ietver sievišķo sākumu par vienu trešdaļu. Tādēļ ar sievišķā sākuma dominanti (faktiski – abu līdzsvarošanu) notiek vispārīga dzimumu funkciju robežu pārorientācija. Tās it kā paplašinās, salīdzinoši ar iepriekšējo. Notiek veselīga misijas un spēju apzināšanās, kas izpaužas gan sociāli, gan individuāli. Tā īstenojas visos kultūras aspektos – filozofijā, reliģijā, mākslā, zinātnē un politikā.

Otrkārt, pastāv viedoklis, ka ap 2060. gadu politisko varu pasaulē uzņemas galvenokārt sievietes. Tas notiek uz kolosālas tehnoloģijas attīstības un vispārējas Zemes sasilšanas fona. Un 2090. gadā kristietība izvērš plašu kampaņu par apvienošanos. Tam piešķirti ārkārtīgi īsi termiņi – līdz XXII gadsimta sākumam.

Runājot ufoloģijas terminoloģijā, tas ir virziens arī uz piederības atjaunošanu Starpgalaktiskajā Federācijā (membership renewal). Vienā vai otrā veidā uz to norāda jau Lielie Teksti. Tas paver kolosālas iespējas cilvēciskās civilizācijas attīstībai uz Zemes, kā arī aiz mūsu Saules sistēmas robežām. Bībelē Atklāsmes grāmatā ir stāsts par Sievieti, kurai virs galvas ir zvaigžņu lauks un Mēness zem viņas kājām. „Pie debesīm parādījās liela zīme: sieva, saulē tērpta, mēness apakš viņas kājām un viņai galvā divpadsmit zvaigžņu vainags. Tā bija grūta un brēca dzemdēšanas sāpēs un mokās...Viņai piedzima bērns – dēls, kam bija ganīt visas tautas ar dzelzs zizli; un viņas bērns tika aizrauts pie Dieva un pie Viņa troņa... Sievai tika doti divi lielā ērgļa spārni, lai tā varētu lidot tuksnesī savā vietā, kur viņas dzīvība, prom no čūskas acīm, tiek uzturēta laiku un laikus un puslaiku. Un čūska izlaida no savas mutes ūdeni kā upi sievai pakaļ, lai to aizpludinātu. Bet zeme nāca sievai palīgā, atvērdama savu muti un aprīdama no pūķa mutes izlaisto upi... Tad sieva bēga tuksnesī, kur tai bija Dieva sataisīta vieta, lai viņa tur tiktu uzturēta tūkstoš divi simti sešdesmit dienas...Pastāv uzskats, ka šeit varbūtēji norādīts uz Marsa tuksnesīgo apvidu apgūšanu, kā arī ar to saistītiem izaicinājumiem – apūdeņošana, dzīvības uzturēšanas iekārtas, kas jāatjauno laiku pa laikam, tāpat kā mūsdienu Starptautiskajā Kosmiskajā Stacijā (International Space Station) utt.

Vēdiskā paradigma

Senajās Vēdās Sieviete tiek uzlūkota kā Dieviete-Māte (Shakti, sanskrit 1500-1000BC), tā ir dzīvības simbols ar milzīgu iecietības un pašuzupurēšanās spēju, un sievietes ieņēma godpilnu vietu sabiedrībā. Piemēram, Rigvedā 10.85 (jeb Rīgas Vēdā, R.S.), kuru sauc arī par Sievietes Himnu jeb Sri Sukta (sanskrit) teksts pauž atzinību un pagodinājumu sievietēm. Himna pasvītro sievietes lomu un nozīmi sabiedrībā. Fragmenta tulkojums: „O līgava! Lai dzīvojam harmonijā, ar mūsu sirdīm cieši vienotām! Lai baudām garu dzīvi kā vīrs un sieva kopā.Un: „Es, sieviete, cieši turos pie tavas (vīra) rokas; un kopā ar mājturību, es pietuvojos visu-zinošajiem dieviem, kas vēlē mums pēcnācējus.“ Himna visā garumā pauž pielūgsmi sievietei un viņas ieguldījumam mājturībā un sabiedrībā. Tā attēlo sievieti kā partneri dzīvē un garīgumā, pasvītrojot vienotību, harmoniju un vēlmi dzimtas turpinājumam.

Savukārt Rigveda 10.125.8 skan: „Viņas (sievietes) centrs sniedzas cauri Zemei. Un Viņas (Gara) plašumi iesniedzas augstākajās debesīs.“ Šeit tiek atzīmēts arī Kosmiskā sievišķā sākuma aspekts. Tas dod izpratni par sievišķo sākumu kā integrālu Kosmiskās kārtības un dievišķās manifestācijas daļu.

Bībeliskā paradigma

Jaunajā Derībā (50-100AD), runājot par dzimumu līdzsvaru, līdztekus populāri zināmajam, kas daudzkārt pārrunāts, ir jāpiemin vēl divi aspekti:

1. Jēzus Augšāmcelšanās pirmās liecinieces bija sievietes, un viņas saņēma tiešu uzdevumu to pavēstīt citiem (Jņ.20:12, Lk.24:4-9).

2. Jēzus Debesbraukšanas pirmie liecinieki bija vīrieši, un viņi saņēma tiešu informāciju par Jēzus Otrreizējo Atnākšanu (Ap.d.1:10-11).

Teoloģiski, Augšāmcelšanās un Debesbraukšana ir divi Jēzus Kristus paaugstināšanas posmi, kas notika secīgi un vienā virzienā – uz Debesu Godību.

Jēzus Kristus Otrreizējā Atnākšana ir Viņa Žēlastības Misijas turpinājums Cilvēcei. Un tas ir vienlaikus gan ilgstošs posms, kurā dzīvojam, gan arī konkrēts brīdis Nākotnē. Šī ilgstošā posma laikā Kristus nākšana notiek iekšēji, ar pieaugošiem apjomiem un intensitātēm. To sauc par Kristus Parūziju. Bet Nākotnē ir sagaidāma Viņa Paša, kā Dievišķās Personas, Dieva Dēla nolaišanās uz Zemes, kas būs redzama visiem, tāpat kā bija Viņa Debesīs aizbraukšana. Avīzes, TV, radio un internets to pasniegs kā milzīgu sensāciju, bet ticīgajiem būs pašsaprotams notikums, kas ir sagaidīts.

Karantīnas mīkstināšana

Pašlaik uz Zemes ieejam interesantā attīstības posmā, kam, spriežot pēc visa, raksturīga Karantīnas mīkstināšana (skat. LL Nr.736 rakstu „Karantīna vai tīkls“). Internets, globalizācija, MI attīstība (mākslīgais intelekts), elektrifikācija, Rietumu un Austrumu sintēze, dzimumu līdzsvarošana un citi vienojošie apstākļi, kas iezīmē Jaunā Laikmeta iestāšanos, paver iespēju Cilvēces ciešākai vienotībai. Tas ir arī veids, kā mūs uzlūko Kosmoss. Tas dod kolosālas iespējas, bet arī paredz globālu apzinīguma pieaugumu (maturity) atbilstoši. Par Karantīnu, kādā Zemes civilizācija ir atradusies tūkstošiem gadu, jāteic – tas ir mūsdienu jēdziens, bet par to savā terminoloģijā runā jau Lielie Teksti. Pirmkārt, tā ir dota Cilvēces labā, lai aizsargātu zemiešus no jebkurām citām – varbūtēji nevēlamām ietekmēm. Un otrkārt, lai novērstu piesārņojuma efektu, ko varētu radīt paši zemieši Kosmosā, ja pāragri gribētu tur iespraukties. Kristietībā ir stāsts par iziešanu no Ēdenes un atgriešanos tajā, kā Dieva žēlastības dāvanu. Atklāsmes grāmata definē, ka tur „neieies nekas, kas nešķīsts“, tas spilgti raksturo karantīnas būtību un norāda arī uz nākotnes izredzēm, par tās mīkstināšanu pat līdz atcelšanai tad, kad Cilvēce būs „attīrījusies no grēkiem, ar Jēra asinīm“, un garīgi nobriedusi ieņemt posteni – kā locekļi Galaktiskajā Gaismas Sabiedrībā (The Galactic Federation of Light). Atgādinu – tā ir ufoloģijas terminoloģija.

Cilvēkam ir nozīmēts kļūt par SAIMNIEKU zināmā Kosmiskā sektorā. To vienā vai otrā veidā pauž visi Lielie Teksti. Kristietībā „valdīšana kopā ar Kristu“ (kurš taču ir Debesīs). Bet šobrīd Cilvēks kā būtne atrodas pamatskolnieka attīstības posmā, kurš skraida apkārt vēl īsās, atvainojiet, bieži piečurātās bikšelēs. Bībelē tas tiek principā norādīts: „Dievs jūs uzlūko kā bērnus“. Bet tādus, kam piemīt šis augstais aicinājuma un izredzējuma stāvoklis un dinamika – „Tēvs jums ir novēlējis Valstību“. Un Jēzus saka: „Laidiet bērniņus pie Manis un neliedziet tiem...“(Lk.18:16). To zīmējot uz visu Cilvēcīgo dzimumu. Civilizācija tieši savos bērna attīstības gados izvēlas Progresa mērķus un tā gaitu. Jo Cilvēks kā būtne vēl nav noformējies. Jaunais Laikmets, spriežot pēc uzdevumiem, kas Cilvēcei vīd pie apvāršņa, izskatās jau pēc Vidusskolas. Pēc tās varētu sekot Universitāte un tad vēl augstākas disertācijas. Un pēc tam – Nezināmais. Par to Bībelē ir teikts: „Ko acs nav redzējusi un auss nav dzirdējusi un kas neviena cilvēka sirdī nav nācis, to Dievs ir sagatavojis tiem, kas Viņu mīl“ (1Kor.2:9). Ir viedoklis, ka šiem uzdevumiem kopumā uz Zemes ir atvēlēti ap 40 miljoni gadu, no kuriem viens miljons jau ir pagājis. Tas izklausās daudz, bet Kosmiskā mērogā nav nemaz tik garš laika posms.

Vienota platforma

Jaunā Laikmeta Gars dod spēcīgu impulsu gūt vienotu Esības izpratnes platformu. Tā var nebūt visiem vienāda, tomēr VIENOTA. Jo caur to notiek visas Cilvēces savstarpēja satuvināšanās. Un tai neatņemama sastāvdaļa ir dzimumu līdzsvara nostiprināšana, kas īstenojas šajā gadsimtā. To var veicināt vai bremzēt, bet nevar apturēt. Jo tā ir no Dieva.

Ir viedoklis, ka ap 3000 gadu (Ūdensnesēja/s laikmeta vidū) uz Zemes rodas jauna reliģija, kurā ir viens Dievs. Jaunā reliģija ir Piecu Lielo Reliģiju dabisks apvienojums + Laiks. Tās ir: Hinduisms, Budisms, Jūdaisms, Kristietība, Islams + Laiks.

„Jo ir rakstīts: tik tiešām, ka Es dzīvoju, saka Tas Kungs, Manā priekšā lieksies visi ceļi, un visas mēles atzīsies Dievam.“ (Rom.4:11).

„Es esmu Alfa un Omega, Pirmais un Pēdējais, Sākums un Gals,“ saka Tas Kungs. (Atkl.22.).

Un „Redzi, visu Es radu jaunu,“ saka Tas Kungs. (Atkl.21:5).

Tik daudz par Jauno Laikmetu šoreiz.

Apsveicu jūs, mīļās sievietes, Starptautiskajā Sieviešu-Inženieru dienā un vēlu mieru, mīlestību un panākumus jūsu ģimenē un jūsu izvēlētajā ceļā, un šodien īpaši, atzīmējot inženierzinātņu jomā!

Un vēlu visiem priecīgus Jāņus un jaukus Līgo svētkus!

Mācītājs Raimonds Sokolovskis
Laikrakstam „Latvietis“

(skat. Laikrakstā „Latvietis“ Nr.780 rakstus „Jaunais Laiks ir Patiesības nākamā dispensācija“, LL Nr.736 „Karantīna vai tīkls“, LL Nr.748 „Veltījums Zemes dienai“, LL Nr.758 „Kas īsti notka ar Atlantīdu“, LL Nr.790 „Varavīkšņainā Dvēsele“, u.c., kā arī Dr. Bruce Goldberg „Past Lives, Future Lives Revealed“, Dr. Michael Newton „The Journey of Souls“, Dr. Dolores Canon „They Walked with Jesus“, Dr.Brian Weiss „Only Love is Real“, un arī James Gilliland ECETI, Matīss Barkovskis „wwwMieraMāksla“, un arī agrīnos autorus kā Nicholas Roerich, Rudolf Steiner, Arthur Powell, Annie Besant, Geoffrey Hudson; Bībelē skat. par Cilvēka Radīšanu 1.Moz.1:26, 3:22, Bībelē par Jauno Cilvēku Rom.6:6, Ef. 4:15, Ef.4:22-24, 1.Kor.15:47-49, 2.Kor. 2-4 nodaļas, Jņ.14:6, 14:20, 17:17, kā arī Mt.13.nod., Mk.4.nod., Lk.8.nod.)



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com