Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


PBLA valde tiekas ar Ārlietu ministri Baibu Braži

Un citiem valsts pārstāvjiem un sadarbības partneriem

Laikraksts Latvietis Nr. 805, 2024. g. 27. jūnijā
PBLA pārstāvniecība -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
PBLA_LR_ArlietuMin

PBLA valde un LR ārlietu ministre Baiba Braže. FOTO Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija.

No kreisās: LAAJ pārstāvis Mārtiņš Bičevskis, LAAJ priekšsēde Anita Andersone, LR ārlietu ministre Baiba Braže. FOTO Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija.

PBLA valde pie Brīvības pieminekļa Rīgā.

2024. gada 12. jūnijā gadskārtējās sēdes nedēļas ietvaros PBLA valde Rīgā tikās ar ārlietu ministri Baibu Braži, lai pārrunātu ministrijas līdzšinējo un turpmāko sadarbību ar diasporas organizācijām, stiprinot Latvijas drošību un ekonomiku, koptu latviešu valodu un kultūru, veicinātu tautiešu pilsonisko līdzdalību un atbalstītu tos, kuri vēlas atgriezties Latvijā.

Ministre, sarunā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) priekšsēdi Pēteri Blumbergu un PBLA valdes locekļiem uzsvēra, ka latviešu diasporas loma pasaulē kļuvusi īpaši nozīmīga šī brīža ģeopolitiskajā situācijā.

„Prieks un privilēģija klātienē satikt mūsu tautiešus no visas pasaules – Brazīlijas, Austrālijas, Kanādas, ASV un citām valstīm. Ārlietu ministrija, mūsu vēstniecības un goda konsulu tīkls diendienā sadarbojas ar diasporas organizācijām, jo mūs vieno daudz kopīgu mērķu. Patlaban mūsu visu kopīga prioritāte ir Latvijas drošība, ekonomika un cilvēki – tiešā un visplašākajā nozīmē. Latviešu diasporas loma pasaulē ir īpaši nozīmīga šī brīža ģeopolitiskajā situācijā, lai palīdzētu sargāt mūsu valsts neatkarību, drošību un veicinātu latviešu iesaisti demokrātiskajos procesos, tai skaitā vēlēšanās. Tāpat arī diasporas loma ir neaizvietojama, lai uzturētu un izkoptu izglītību, zinātni un kultūras aktivitātes visur pasaulē.“

Ministre un PBLA valdes locekļi sarunā parrunāja Latvijas ieguldījumu NATO, Zviedrijas un Somijas pievienošanās nozīmi kopējā drošības ainā, NATO valstu vienotību palīdzībā Ukrainai, pilsoniskās sabiedrības un militārās industrijas attīstību Latvijā, mērķi kļūt par ANO Drošības padomes rotējošo dalībvalsti, kā arī transatlantisko sadarbību un to kā PBLA dalīborganizācijas var palīdzēt Latvijai šajos jautājumos.

No 2024. gada 10. līdz 15. jūnijam Latvijā PBLA valde tikās gadskārtējā valdes sēdē, pulcējot PBLA biedru organizāciju pārstāvjus no visas pasaules – Amerikas Latviešu apvienības, Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē, Latviešu Nacionālās apvienības Kanādā, Eiropas Latviešu apvienības, Dienvidamerikas un Karību Latviešu apvienības un Krievijas Latviešu kongresa.

Valdes sēdes ietvaros PBLA tiekas arī ar Latvijas amatpersonām, Rīgas domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi, Satiksmes ministru Kasparu Briškenu un sadarbības partneriem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, Latvijas Okupācijas muzejā, LaPa muzejā un biedrībā Ar Pasaules pieredzi Latvijā. PBLA valde arī tikās ar Eiropas Dzelzceļa līniju pārstāvjiem un rūpīgi iepazinās ar Rail Baltica būvprojekta darbiem Rīgas lidostā.

Ceturtdien, 13. jūnijā, norisinājās PBLA organizētā konference Diasporas diplomātija: Latvijas ceļš uz NATO, kurā piedalījās arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un prezidenta Vaira Vīķe Freiberga, kā arī viesi no ASV. Konferencē pārrunāja ārvalstīs dzīvojošo tautiešu ieguldījumu Latvijas iestājai NATO un diskutēja par nākotnes redzējumu mūsu valsts drošības stiprināšanai.

Piektdien, 14. jūnijā, Tautas sēru dienā, pieminot okupācijas varas upurus, PBLA valde nolika ziedus pie Brīvības un Gunāra Astras pieminekļiem, bet 15. jūnijā, sēdes nedēļas notikumu izskaņā, piedalījās Pasaules Latviešu mākslas centra 10 gadu jubilejas pasākumos Cēsīs.

PBLA pārstāvniecība



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com