Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sveiciens no Austrālijas Ziemeļiem!

Jāņi nolīgoti Dārvinā

Laikraksts Latvietis Nr. 805, 2024. g. 27. jūnijā
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DarvinasLA

Līgotāji Dārvinā FOTO Edvīns Džosefs.

Skaidrīte Agulēviča, Reinis Dancis, Dora Mora, Arta Cīrule un Dilons Mors. FOTO Edvīns Džosefs.

East Point Reserve. FOTO Reinis Dancis.

Ugunskurs.

Dilons Mors (Dylon Moore), Arta Cīrule un rokās Dora Mora (Moore).

Sestdienas pēcpusdienā, 2022. gada 22. jūnijā, Dārvinas Latviešu un Igauņu sabiedrības, kā arī pārstāvji no lietuviešu saimes svinējām Jāņus Fani Līča (Fannie Bay) piekrastē. Igauņu Ziemeļteritorijas Apvienības priekšsēdis Manfreds Mletsins un Dārvinas Latviešu Apvienības priekšsēdis Reinis Dancis jau plkst. 7.00 no rīta sāka organizēt svētku norisi mūsu iemīļotā vietā – Austruma Punkta Parkā (East Point Reserve).

Sausās Sezonas (Dry Season) saulītei spīdot (+31°C), Jāņa tēvs – Reinis Dancis mācīja Jāņu bērniem kā, dejot tautas deju – rotaļu Šurp, Jāņa bērni!

Pēc tradicionālās grupas bildes un īsām sarunām, Jāņu bērniem bija iespēja mieloties ar tradicionālo Jāņu ēdienu – šašliku, kartupeļu salātiem, rupjmaizi, skābiem gurķiem un, protams, Jāņu sieru un pīrāgiem. Bija iespēja baudīt arī siļķu maizītes, ābolkūku un, protams, neizpalika bez alus un upeņu Melnā balzāma.

Saulei rietot, aizdedzinājām Jāņu ugunskuru pludmales smiltīs. Ar to arī sākās jautrā Jāņu svinēšana, kuru pavadīja dziesmas un dejas, kā jau Jāņos pieklājās.

Gribu izteikt visiem lielu paldies, kuri piedalījās ar savu pienesumu Jāņu tradīciju uzturēšanā. Speciāls paldies Igauņu Ziemeļteritorijas Apvienības priekšsēdim Manfredam Mletsinim, kura veikala Porkin darbinieki gatavoja vakariņas Jāņa bērniem.

Ļoti priecājos par mūsu Jāņu vakara pasākumu, kas piesaistīja arī nekad neredzētus Jāņu bērnus. Ar gandarījumu varu teikt – Dārvinas latviešu pulciņš paliek aizvien kuplāks!

Nākošais paredzētais pasākums Dārvinā notiks 2024. gada 23. augustā plkst. 17.30 uz Kalen Līča zālāja (Cullen Bay Lawns), lai atzīmētu Baltijas ceļa 35. gadadienu kopā ar mūsu igauņu, lietuviešu un ukraiņu draugiem.

Saudzējiet sevi!

Reinis Dancis,
Dārvinas Latviešu Apvienības priekšsēdis

* * *

Gribu pievienoties augstāk minētajām pateicībām par svētku sarīkošanu un izteikt savu prieku par tik kuplo apmeklētāju skaitu. Gandarījumu sniedza arī Dārvinas latviešu sabiedrības pieaugums, tas nozīmē, ka nākošajos Jāņos līgo dziesmas skanēs vēl skanīgāk!

Skaidrīte Aguļēviča

Bildes un video skatāmi https://failiem.lv/u/6993nkx73q līdz 07.07.2024.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com