Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kāpēc kļūt par draudzes locekli?

Prāveste Helga Jansone aicina

Laikraksts Latvietis Nr. 805, 2024. g. 27. jūnijā
Helga Jansone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SvKrustaDraudze

Katru gadu Melburnas Latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes locekļi atjauno savu dalību finanšu gada sākumā. Tas ir arī laiks, kad daži cilvēki pievienojas draudzei. Tas maksā $200 AUD, ja vien jūs neesat students, kas jaunāks par 25 gadiem, vai vecāks par 95 gadiem; tad nav maksa.

Man jāatzīst, ka šis jēdziens, kur maksā nodokļus, man ir jauns. ASV un Austrāliešu luterāņu draudzēs cilvēki ziedo baznīcai tik daudz, cik vēlas. Tā ir reta persona, kas dod mazāk nekā $200 dolārus gadā. Parasti draudzes locekļi dod daudz vairāk, lai atbalstītu draudzes kalpošanu un nākotni. Daļēji šāds iemesls ir tāpēc, ka viņi uzskata – baznīca ir atbalsta vērta. Bet tas vēl nav viss.

Tikpat svarīgi ir, ka mēs dodam Dievam pateicībā par visu, ko Dievs ir darījis mūsu labā un mums ir devis. Ja mēs ticam, ka viss nāk no Dieva, ieskaitot mūsu dzīvība, tad viens veids kā pateikties Dievam ir caur mūsu palīdzību Dieva darbam. It sevišķi caur baznīcu.

Lai cik nepilnīga ir baznīcas draudze un tās locekļi, tā ir vieta, kur cilvēki var nākt dzirdēt par Dieva mīlestību un piedošanu mums visiem. Tā ir galvenā vieta, kur mēs ejam, lai dzirdētu Dieva vārdu un piedzīvotu Dieva klātbūtni. Tur mēs godinām un pielūdzam Dievu; lūdzam Dieva palīdzību sev un citiem. Mēs pateicamies Dievam par mūsu daudzām svētībām un lūdzam Dieva pastāvīgu klātbūtni mūsu dzīvē.

Kad cilvēki kļūst par draudzes locekļiem, viņi pauž savu saistību baznīcai kā ģimene. Dieva priekšā viņi rīkojas saskaņā ar savu ticību, jo baznīcai ir nozīme. Daži cilvēki neapmeklē dievkalpojumus ļoti bieži, bet viņi joprojām vēlas, lai draudze pastāvētu sabiedrībā. Tāpat mēs arī neatceramies visu laiku lūgt Dievu, taču mēs noteikti vēlamies zināt, ka Dievs ir ar mums, kad Dievs ir mums vajadzīgs.

Taču saistības ir abpusējas. Kā prāvestei man rūp visi cilvēki mūsu latviešu kopienā gan Melburnā, gan visā Austrālijā. Es varu izvadīt cilvēkus bērēs, arī ja viņi nepieder draudzei. Es varu kristīt bērnus un pieaugušos, un arī iesvētīt jauniešus un pieaugošos.

Bet es esmu īpaši atbildīga par cilvēkiem, kas ir draudzes locekļi. Ja kaut kas notiek ar draudzes locekli, es esmu viņa rīcībā. Es viņus apmeklēšu slimnīcā. Nav jābūt slimam, lai es viņus apmeklētu; ja vēlaties satikties uz kafiju, vienkārši jādara man to zināmu. Kad cilvēki mani uzaicina uz savām dzimšanas dienām, es būšu tur, lai svinētu kopā ar viņiem. Lūdzu zvaniet vai uzaiciniet mani. Nedomājiet, ka jūs mani traucējat.

Kad cilvēki turpina atbalstīt draudzi kā draudzes locekļi, ziedo baznīcai, lai godātu kādu, kurš ir aizgājis mūžībā, vai ka cilvēki savā testamentā iekļauj baznīcu, tad draudze var zelt un pastāvēt visiem latviešiem Austrālijā un viņu draugiem arī turpmākajos gados.

Lai uzzinātu, vai vēlaties atbalstīt draudzi, varat apskatīt: www.Youtube.com un Search Praveste Helga Jansons

Vai arī Facebook: Praveste Helga Jansons

Mūsu mājas lapā, jūs varat izpildīt iestāšanas anketu www.melburnaslatviesudraudze.org.au – vienkārši noklikšķiniet uz cilnes MORE, izdrukājiet veidlapu un nosūtiet to man.

Pastorhelgaj@gmail.com vai mob. tālr.: 0497 839 083

Lai Dievs turpina jūs svētīt!

Prāveste Helga Jansone
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com