Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sākums

Tuvojas 38. Austrālijas Jaunatnes dienas – šogad Sidnejā

Laikraksts Latvietis Nr. 806, 2024. g. 3. jūlijā
Kārla un Selga Tuktēnas -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

38. Jaunatnes dienu logotips.

Ar prieku paziņojam par 38. Jaunatnes Dienām, foršu Latvijas kultūras un jaunatnes svinēšanu, kas notiks no 27. līdz 31. decembrim 2024. gadā Sidnejā. Kā organizatori, ar lepnumu atklājam šī gada oficiālo logotipu, kas lieliski atspoguļo mūsu festivāla garu un būtību.

Mūsu logotips ir vairāk nekā tikai dizains; tas parāda mūsu kultūras ceļojumu un mūsu saikni ar Latvijas saknēm. Logo attēlotie koki simbolizē mūsu dziļo saikni ar mūsu mantojumu. Tāpat kā koki stāv stipri un nes augļus, pateicoties savām saknēm, mūsu kopiena plaukst, gūstot spēku no mūsu bagātās kultūras. Šī saikne ar pagātni ir mūsu iedvesmas un izturības avots, atgādinot par Latvijas kultūru Austrālijā. Mēs vēlamies parādīt, ka, neskatoties uz attālumu no Latvijas, mūsu kultūras saknes ir tikpat stipras kā jebkad.

Logo savītie vārdi pārstāv Latvijas jaunatnes vienotību un spēku. Katrs burts savijas ar nākamo, parādot, kā mēs kā kopiena atbalstām un stiprinām viens otru. Šis spēcīgais attēls runā par mūsu jaunatnes kopīgajām pūlēm saglabāt un svinēt mūsu tradīcijas, radot dzīvīgu kopīgu pieredzes un vērtību gobelēnu. Šī vienotība ir svarīga, jo tā nodrošina, ka mūsu kultūra un tradīcijas turpinās dzīvot nākamajās paaudzēs.

Jaunatnes Dienas ir vairāk nekā tikai festivāls; tas ir veids, kā saglabāt un popularizēt Latvijas kultūru. Tas ir iespēja jaunajiem latviešiem sazināties ar savām saknēm, svinēt savu kultūru un veidot stipru kopienas sajūtu. Ar dažādiem pasākumiem, tostarp kultūras izrādēm, darbnīcām un ballītēm, mēs vēlamies veicināt lepnuma un piederības sajūtu dalībnieku vidū. No tautas dejām un dziedājumiem līdz rokdarbiem un tradicionālo ēdienu gatavošanai – ikviens atradīs ko interesantu.

Šogad mēs vēlamies īpaši uzsvērt, ka Jaunatnes Dienas ir domātas visiem – neatkarīgi no vecuma vai pieredzes. Festivālā būs pasākumi, kas piemēroti visiem vecumiem, sākot no bērniem līdz senioriem. Mēs uzskatām, ka katram ir iespēja piedalīties un dot savu ieguldījumu. Tāpēc programmā būs dažādi pasākumi, lai ikviens varētu atrast kaut ko sev piemērotu un interesantu. Bērniem būs speciālas radošās darbnīcas un spēles, bet senioriem būs iespēja piedalīties atmiņu vakaros un citos pasākumos, kas ļaus atgriezties bērnības dienās.

Turklāt mēs aicinām ikvienu piedalīties, neatkarīgi no tā, vai jūs esat ilggadējs Latvijas kopienas dalībnieks vai jauns mūsu kultūrai. Jaunatnes Dienas piedāvā kaut ko ikvienam. Mēs esam pārliecināti, ka festivāls veicinās lielāku sapratni un cieņu starp dažādām paaudzēm un kultūrām. Kopā mēs godināsim mūsu pagātni, svinēsim mūsu tagadni un raudzīsimies uz gaišu nākotni.

Sekojiet jaunumiem un detalizētai informācijai par festivāla grafiku. Mēs ar nepacietību gaidām svinības ar jums Sidnejā!

Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet mūsu oficiālo mājaslapu vai sekojiet mums sociālajos tīklos.

Kārla un Selga Tuktēnas,
Jaunatnes Dienu rīcības komitejas vārdā
Laikrakstam „Latvietis“

Instagram – Jaunatnesdienas

Facebook – Austrālijas Latviešu Jaunatnes dienas



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com