Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jaunā Laikmeta Gara 21 mācība

Māc. Raimonda Sokolovska pārdomas

Laikraksts Latvietis Nr. 808, 2024. g. 18. jūlijā
Raimonds Sokolovskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

3000 AD. „Otrreizējā Atnākšana“. FOTO R.S.&AI Imagine.

3000 AD. „Mācekļi Viņam vaicāja (30.AD): kā tad rakstu mācītāji saka, ka Ēlijam jānākot papriekš? Uz ko Jēzus atbildēja: Ēlija gan nāk un visu atkal sataisīs.“ (Mt.17:10-11). FOTO R.S.&AI Imagine.

3000 AD. „Bet vai Cilvēka Dēls, kad Tas nāks, atradīs ticību virs zemes?“ FOTO R.S.&AI Imagine.

Apvienoto Nāciju Organizācija 2009. gadā izsludināja Nelsona Mandelas dzimšanas dienu, 18.jūliju, par Nelsona Mandelas Sarptautisko dienu, (Nelson Mandela International Day), to veltījot sabiedriskai kalpošanai, un kultūras un miera kultivēšanai visā pasaulē. Mandelas Diena ir globāls aicinājums uz rīcību, kas pasvītro ideju par katra sabiedrības locekļa lomu pasaules pārveidē. Mandela, neuzsvērdams, ka viņš ir teologs, saka: „Es esmu vienkāršs cilvēks, kurš cenšas saprast dzīves mistēriju jēgu.“ Mandela bija Kristietis, izglītību saņēmis gandrīz pilnībā no Metodistu Baznīcas. Starptautiskajai Mandelas Dienai šogad es veltīju savu rakstu Jaunā Laikmeta Gara 21 mācība.

1. Cilvēkā viss, kas Labs, ir no Dieva. Cilvēkā viss, kas ļauns, ir no cilvēka paša.

2. Cilvēkā ir vietas labajam un/vai ļaunajam VAIRĀK nekā ārpus cilvēka.

3. Pilnīgi TICĒT var tikai Dievam Tam Kungam. Pilnīgi paļauties var tikai uz Dieva Tā Kunga Sakramentiem. Pat sev nevar pilnīgi ticēt, var tikai labākajā gadījumā uzticēties.

4. Visums ir Sakraments. Jo Dieva Gars ir Gars. Cilvēks ir Dieva Dvēsele. Un Dieva Miesa ir Visums. Mēs visi dzīvojam Dievā.

5. Dievs ir Viens. Cilvēkā, tāpat kā Dievā, ir trīs informatīvās pozīcijas: Izzinātais, Neizzinātais un Neizzināmais (Fathomed, Unfathomed, Unfathomable):

a) – Izzinātais ir Dēls, Viņš ir Cilvēcei atklājies;

b) – Izzināmais ir Svētais Gars, tas ir uz ko Cilvēce dodas, tā ir Cilvēces Cerība, tā ir Cilvēces Nākotne, tā ir Dieva Valstība uz Zemes. Tā nāk. Svētais Gars pieder pie Cilvēcei Izzināmā;

c) – Neizzināmais ir Tēvs. Trīsvienība ir Visurklātesoša. Un vēl ir jāzin - kas vienam cilvēkam ir neizzināms, tas otram var būt izzināms. Bet, kas ir neizzināms Cilvēcei, tas ir neizzināms arī atsevišķam cilvēkam.

6. Neizzināmais ir Cilvēcei slēgts. Tīri teorētiski – durvīs, kas ved uz Neizzināmo, var ielikt atslēgu. Un var pat to pagriezt. BET. Aiz tām durvīm atrodas kolosāla Uguns. Tā momentā aprīs atslēgu, un liesmas laizīs roku, kas atslēgu bija ielikusi. Šodien Cilvēks vēl nav gatavs sadarbībai ar Neizzināmo.

7. Kas ir Patiesība? Patiesība ir Dieva Tā Kunga Informatīvais lauks, Viņa Paša Aura. Cilvēce atrodas ceļā uz Patiesību. Zemes dzīves laikā neviens To nevar sasniegt. Tādēļ nevienam un nekam uz Zemes nepieder monopoltiesības uz Patiesību. Cilvēks savā zemes dzīves laikā var vai nu tuvoties Patiesībai vai arī attālināties no Patiesības. Uz Patiesību negrozāmi ved Mīlestība un Gudrība. No Patiesības ved nost ļaunums un dumjība. Laika gaitā Cilvēce ar Patiesību pakāpeniski piepildās. Kristū ir Patiesība. „Tavi Vārdi ir Patiesība.“ Tad, kad Cilvēce būs Patiesībai piegājusi tuvu klāt un ar Patiesību piepildījusies, aptvērusi sevi ar Patiesību un ietvērusi sevi Patiesībā, tikai tad būs pabeigts šis Ceļa posms, kurš ir kā noslēpumains starpposms uz to, kas vēl nekad un vēl nevienam nav bijis sasniegts. Un tikai tad būs izpildīta galvenā Debesu programma visas Cilvēces eksistencei patreizējā veidā. Tikai tad mēs visi kopā un arī katrs individuāli varēsim doties tālāk. Līdz tam vēl jānāk daudzkārtīgi.

8. Jēzus Kristus uz Zemes bija Cilvēks-Dievs. Jēzus Kristus tagad ir Dievs-Cilvēks. Tādējādi VISA Cilvēce uz Zemes dzīvo Kristū. Jo Dievs ir visurklātesošs.

9. Tāpēc pat ticēt Sev nozīmē – ticēt Dievam, jo Dievs ir VISUR.

10. Dieva Gaisma ir Absolūta. Bet katrā cilvēkā Tā ir atšķirīga. Katram cilvēkam radikāli, daudzējādi, visādos veidos – Tā ir dažāda. Tas ir atkarīgs no cilvēka dzīves zemes virsū: ticības, cerības, mīlestības un darbiem. Debesu Gaisma cilvēkā ir dinamiska, Tā ir dāvana, un tas ir mūža laikā mainīgs lielums. Atcerēsimies, nevienā cilvēkā nav un nevar būt Absolūta Gaisma, jo pat iztālēm tuvojoties Absolūtai Gaismai, cilvēks sadegtu kā jāņtārpiņš, kā tuvojoties Saulei. Tikai Dievā Pašā ir Absolūta Gaisma. „Dievs ir Gaisma un Viņā nav IT NEKĀDAS tumsības“, atgādina Svētie Raksti. Tas nozīmē, ka cilvēkā var būt un ir tikai KĀDA DAĻIŅA no Dieva Absolūtās Gaismas. Svētie Raksti to daudzkārt atgādina. Gan Mozus komunikācijas noteikumi kalnā, gan Saula apžilbums uz trim dienām, kad viņš ieraudzīja Jēzus Debesu Godības Spožumu, gan Pāvila salīdzinājums ar zvaigznēm pēc augšāmcelšanās, kam katrai atšķirīgs spožums – vienai lielāks, otrai vēl lielāks. Gan apustuļa norāde uz „pieaugšanu Kristū“, kas tātad notiek pakāpeniski. Gluži kā garīgās izaugsmes gaita, cilvēkiem šī Gaisma piemīt gradācijās. Un ļoti, ļoti atšķirīgās gradācijās.

11. Lielos vilcienos: Cilvēka Dvēsele uz Zemes var būt (uzskaitījums dilstošā secībā): Varavīkšņaina, Gaiša, Pelēka, Melna un Tumša. Visaugstākā Dvēseles Gaisma uz zemes, kas cilvēkam ir iespējama, ir Varavīkšņaina. Viszemākā – tumša. Varavīkšņainas Dvēseles Gaisma var apgaismot gaišo dvēseli, apgaismot pelēko dvēseli un pat iespiesties melnajā dvēselē, bet nevar apgaimot tumšo. Tumšā Dvēselē Gaisma nevar iespiesties. Svētie Raksti saka „tumsība gaismu neuzņēma“. Tomēr, ar Dieva žēlastību viss kas jau var arī būt...

12. Orientācijai – šodien lielākā daļa uz Zemeslodes cilvēku ir ar un starp Gaišu un Pelēcīgu Dvēseles pildījumu. Tie abi ir pieņemami. Mazāk ir Varavīkšņainu Dvēseles nesēju un vēl mazāk – melnu. Pavisam maz tumšu. Tāds ir metafiziskais stāvoklis pašreiz globālā mērogā, un kas prot, var meditācijā pats/pati par to pārliecināties.

13. Varavīkšņainai Dvēselei raksturīgi Ticība, Cerība, Mīlestība-Darbi. Gaišai Dvēselei raksturīgi ticība, cerība, mīlestība-darbi. Pelēkai Dvēselei raksturīgi ticība-neticība, cerība-bezcerība, mīlestība-naids, darbi-nedarbi. Melnai Dvēselei raksturīgi neticība, bezcerība, naids, nedarbi. Tumšai Dvēselei (+++) raksturīgi antiticība, baiļu sēšana, nedzēšams ienaids, nedarbu nedarbi. Pāvests Francis ir teicis, ka lielākā daļa cilvēku uz zemes patreiz jau ir – labi cilvēki. Tieši tā. Jāatceras, ka KATRA Dvēsele ir potenciāli Varavīkšņainas gaismas nesēja. Vēl pie tam ir jāaplūko Gaismas kvantitāte, intensitāte, informācijas uzņemšanas-izdošanas ciklu intensitāte un citi parametri, kas katram ir atšķirīgi. Vajag tik sākt praktizēt Kristū, cienījamo lasītāj/a, un jums pašam/ai tas viss atklāsies. Tāpēc šo informāciju piedāvāju ievadam, ja vēlaties jūsu personīgajiem garīgajiem vingrinājumiem, ja tādus darāt, kā lūgšana, meditācija un tml.

14. Atcerēsimies, – „Viņš ir sēdies pie Tēva Labās Rokas“. Līdz ar to VISA Cilvēce uz Zemes atrodas Kristū. Nekas mazāk nav iespējams. Atkārtoju, visa cilvēciskā civilizācija atrodas Kristū.

15. Tomēr katrs cilvēks individuāli mēro savu personīgo Garīgās Izaugsmes Ceļu, kurš sastāv no posmiem, kalnājiem, līdzenumiem utt. Kristīgais Ceļš nav tāllēkšana, bet ir Pārgājiens. Resp., ne tikai vienreizējs notikums, bet gan piedzīvojums visa mūža garumā. Katrs ticīgais to pateiks.

16. Tāpēc visām kvalitātēm, ko šai Ceļā gūst, piemīt precīzi apjomi, intensitātes, krāsas, toņi un diffūzijas, ko cilvēka Dvēsele iekrāj. Bībele to definē: „Krājiet sev mantas debesīs, kur ne kodes ne rūsa tās nemaitā.“ (Mt.6:20) Un krājiet nozīmē, pieaug to daudzums.

17. Tas norāda arī, ka Garīgajā pasaulē, tāpat kā fiziskajā, viss pastāv gradācijās. Tas nozīmē, ka neskaitāmās starppozīcijās, kas iesniedzas bezgalībā. Citādi tas nebūtu ceļš, kurš ir mūžīgs, dinamisks, izaugsmes, pārmaiņas, pārveides, atjaunotnes, Neizzināmā pavērts Kristus Ceļš... Uz Zemes – Debesīs, uz Zemes – Debesīs... Un tā tālāk... Tas nevienam, nekad un nekur nebeidzas. Ir iekārtots tā, ka vienmēr būs kur iet tālāk. Jo „Redzi, visu Es radu jaunu,“ saka Tas Kungs (Atkl.21:5). To sākumā teoloģijā ir bijušas grūtības apjēgt – pirms piecsimt vai tūkstotspiecsimt gadiem. Tāpēc vienkāršāk bija teikt – mērķis tiek sasniegts un basta. Daudzi sludinātāji vēl tagad tā dara. Bet burts ir analogs, Gars ir digitāls. Un Dieva Vārds ir Gars. Tādēļ Tas ir aplūkojams KOPUMĀ. Tas dod visdziļāko Cilvēka analīzi. Tas atgādina, ka Cilvēks kā būtne vēl nav noformējies. Tas pauž neitrālu attieksmi pret Cilvēku. Tas liecina, ka Cilvēkā ir daudz dievišķības kā tādas: „Vai jūs nezināt, ka jūs esat Dieva nams un ka Dieva Gars jūsos mājo? Dieva nams ir svēts, tas jūs esat“ (1.Kor.3:16-17). Tas atklāj, ka visiem aspektiem piemīt starppozīcijas: „Ja kas Dieva namu samaitā, to Dievs samaitās“. Tas atgādina, ka Cilvēks ir Ceļā: „Tad nu pagodiniet Dievu ar savu miesu!“ (1.Kor.6:19-20). Interesanti, ka sievietes to aptver ātrāk.

18. Bībelē Tas Kungs saka: „Es esmu Alfa un Omega, Pirmais un Pēdējais, Sākums un Gals.“ Un „Redzi, visu Es radu jaunu.“ Tā ir norāde uz bezgalīgiem Laika Cikliem, kas visiem Dievā rit. Ar bezgalīgu mainību, gan uz zemes gan debesīs, tie ved un vada Cilvēci uz Patiesību. Tā ir norāde uz Vārda skaņu (A & Q) Laika kustībā (Pirmais & Pēdējais) un Matērijas mainībā (Sākums un Gals) visam, kas Dievā eksistē. Tā ir norāde uz Trīsvienību jeb Realitāti kā tādu. Tā ir norāde uz Mūžību, un Kristus eksistenci pirms Sākuma, Mūžīgu.

19. Jaunā Laikmeta Gars mudina lasīt Bībeli. Ja jūs lasāt Bībeli, tad jūs varat lasīt jebko. Pilnīgi jebko. JLG ir nevis jauna mācība, bet veciem priekšmetiem nākamā klasīte. Tīšām kavēt to nevajag.

20. Tāpēc var sekot Jaunā Laikmeta Garam un ar to vien jau jūs būsit Kristīgā Ceļā. Lai to darītu, protams, ir vismaz jāiepazīstas, vai labi jāorientējas (profesionāļiem) Jaunā Laika informācijā.

21. Un teikšu vēl vairāk: ar piedzimšanas brīdi uz šīs Dieva Zemītes, jebkurš cilvēks nostājas uz Kristīgā Ceļa, jo Planētu Zemi Pārvalda Dieva Dēls. „Jo Tas (Dievs) Viņam ir visu nodevis zem Viņa kājām,“ tas nozīmē – visu Zemes Cilvēces Ceļu. „Bet tā ir Mana sūtītāja (Dieva) griba, lai no visa, ko Viņš Man devis, Es nenieka nezaudētu, bet to celtu augšā – pastarā dienā,“ tas nozīmē – visu Zemes Cilvēci, visas tautas. „Ir rakstīts praviešos: un tie visi būs Dieva mācīti,“ attiecībā uz visu Zemes Cilvēci. Tādēļ nāk laiks un ir jau klāt, kad teoloģijā jāpārslēdzas no ekskluzīvisma uz inkluzīvismu, bet tikai Zemes Cilvēces ietvaros. Jo ir arī citi, citur. Uz tiem Bībelē sacītais neattiecas. Bet par to citreiz.

Mācītājs Raimonds Sokolovskis
Laikrakstam „Latvietis“

(skat. JLG literatūras piemērus: Dr.Dolores Canon „They Walked with Jesus“, „Between Death and Life“, „Three Waves of Volunteers“, Dr.Michael Newton „Journey of Souls“, Dr.Bruce Goldberg „Past Lives Future Lives Revealed“, Dr.Brian Weiss „Only Love Is Real“, „Same Soul Many Bodies“, Gordon Smith „Through My Eyes“, James Van Praagh „Talking to Heaven“, Gregg Braden „The Divine Matrix“, Matīss Barkovskis www.MieraMāksla, u.c., un arī agrīnos autorus kā Nicholas Roerich, Rudolf Steiner, Arthur Powell, Annie Besant, Geoffrey Hudson; kā arī laikrakstā Latvietis Nr.790 rakstu „Varavīkšņainā Dvēsele“, LL Nr.780 „Jaunais Laiks ir Patiesības nākamā dispensācija“ u.c.

Skat. Bībelē par Cilvēka Radīšanu 1.Moz.1:26, 3:22, Bībelē par Jauno Cilvēku Rom.6:6, Ef. 4:15, Ef.4:22-24, 1.Kor.15:47-49, 2.Kor. 2-4 nodaļas, Jņ.14:6, 14:20, 17:17, kā arī Mt.13.nod., Mk.4.nod., Lk.8.nod. u.c.)



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com