Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Saiets ar Kanberas latviešu sestdienas skolu

Sidnejieša stāsts

Laikraksts Latvietis Nr. 814, 2024. g. 27. sept.
Valdis Krādziņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SidnejasLatviesuSkola_v1

Sidnejas latviešu skola brauca uz Kanberu sestdien, 7. septembrī, lai satiktos ar Kanberas latviešu skolu. Saiešana bija no plkst. 10.30 līdz 15.00. Braucienu bija organizējusi Marika Makkjū (McCue). Pārsvarā ģimenes brauca ar mašīnām, un vairāki skolotāji ar izīrētu busiņu.

Mūs mīļi sagaidīja Kanberas skolas vadītāja Iveta Leitase Kanberas Poļu kluba mājīgā gaisotnē, Okonorā (O'Connor), ar sveicieniem un garšīgām uzkodām. Programma jau sākās drīz pēc ierašanās ar iepazīšanos un rotaļām. Sidnejas skolas pārzinis Normunds Ronis sveica visus un izdalīja saldumus, ko bija nosūtījusi Sintija Bernava no Latvijas. Sintija atbalsta Jaunsilavas pamatskolu Latgalē, un mēs ar skolu sadarbojamies. Jāpiemin, ka klubā bija ieradušies Kanberas latvieši no visām paaudzēm. Visa saime tika sadalīta grupiņās, un katrai grupai bija vispirms jāsameklē kaut kas zaļš un pūkains un balts un liels un skaists. Sekoja rotaļas; Kas dārzā?, Ādamam bij' septiņ' dēl' un Vecais Rīgas tilts. Bērniem bija lieli prieki.

Nepagāja ilgi, pirms pusdienu laiks bija klāt. Pusdienas bija sarūpējuši kanberieši un sidnejieši. Skolotāji un vecāki satika draugus, paziņas un iepazinās ar jauniem draugiem. Tā visi pavadīja jauku laiku, baudot garšīgo mielastu un tērzējot.

Pēc pusdienām notika dziedāšana, ko vadīja Sandra Dragūna. Dziedāja Maza, maza ābelīte, Upe nesa ozoliņu (čukai, ņukai), Visi ciema suņi rēja, Bēdu, manu lielo bēdu, Strauja, strauja upe tecēj'. Rotaļas, dziedāšanu un dančus ar mūziku pavadīja Viktorija Mačēna, Andrejs Mačēns un Vēsma Putniņa. Dančus pamācīja Toms Volšs (Walsh), spējīgais Sprigulīša vadītājs un viņa danču partnere. Toms ir Skaidrītes Dariusas mazdēls. Dejoja Cūkas driķos, Īru deju , Plaukstiņ' polku un vēl citas dejas. Vienu brīdi visi bērni bija sasēdušies ap konferenču galdu poļu kluba bibliotēkā, gluži kā pieaugušie.

Atvadīties no kanberiešiem bija žēl, bet vēl gaidīja ciemošanās Latvijas vēstniecībā. Virs daudzstāvu ēkas plīvoja Latvijas, Eiropas savienības un Austrālijas karogi. Skolēni iepazinās ar Latvijas vēstnieku Marģeru Kramu un citiem darbiniekiem. Marģers uzdeva jautājumu, ar cik valstīm Latvijai ir robežu. Atbilde ir 5 – ar Igauniju, Baltkrieviju, Krieviju, Lietuvu un jūras robeža ar Zviedriju, ko atbildēja Normunds. Marģers arī paskaidroja, ka Latvijas vēstniecība Kanberā ir vienīgā dienvidu puslodē. Visus pacienāja ar šokolādēm. Skolas saime dziedāja Rīga dimd, bērni saņēma mazo Latvijas „pasi“ un varēja nofotografēties pie Latvijas robežstaba.

Braucot mājās, varēja viegli iegrimt jaukās atmiņās par pavadīto dienu.

Valdis Krādziņš
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com