Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Tikšanos ar Andru Putni Dārvinā

Stāstījums, sarunas, vakariņas un burvīgais skats uz saulrietu

Laikraksts Latvietis Nr. 814, 2024. g. 27. sept.
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DarvinasLA

Andra Putne (no labās) stāsta Darvinas latviešiem par savu grāmatu „Stories that my grandmothers didn’t tell me“. FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

No kreisas: Linda Šulce, Guna Rais (Rice), Reinis Dancis, Andra Putne, Kim Bikauniece, Ingrīda Ulpene un Dr Sūzī Krūze-Mauntbērtene (Kruhse-Mountburton). FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

Reinis Dancis un Andra Putne ar Andras grāmatu. FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

Reinis Dancis pie mikrofona. FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

Dārvinas Latviešu Apvienības (DLA) biedri un Dārvinas rakstnieku kopiena ceturtdien, 2024. gada 5. septembrī pulcējās Dārvinas Burāšanas Klubā (Darwin Sailing Club) uz tikšanos ar grāmatas Stories that my grandmothers didn't tell me autori Andru Putni.

Kad visi bija iegādājušies vēsu dzērienu (kas ir šajās klimata grādos neatņemama sastāvdaļa), DLA priekšsēdis Reinis Dancis īsi iepazīstināja ar īpašo viesi no Kanberas, Andru Putni, grāmatas Stories that my grandmothers didn't tell me autori. Viņš arī atzīmēja, ka Andra pāris gadus ir dzīvojusi Dārvinā, sākot no 2004. gada beigām...

Andra pastāstīja kā viņa nonāca pie grāmatas rakstīšanas. Viņas mērķis stāstā bija iemūžināt vecmāmiņu grūto ceļu, no kara plosītās Latvijas un pēc tam jau no Vācijas uz otro pasaules malu – Austrāliju. Viņas stāsts sasaucās ar lielāko daļu klausītāju kuri paši, daži kopā ar vecākiem, bija veikuši šo smago ceļu.

Pēc tam Andra personīgi parakstīja savas grāmatas eksemplārus, kas bija pieejami pārdošanā, un pēc tam visi iesaistījās sarunās, baudot vēsus dzērienus un gardas vakariņas. Neizpalika arī burvīgais skats uz saulrietu, kurš no zeltaini dzeltena pārvērtās purpursarkanā dūmakā, un tad virs Dārvinas ostas parādījās mēness sirpis, kurš it kā steidzās aizpildīt zvaigžņotās debesis.

Tas bija patiesi patīkams pasākums. Paldies visiem interesentiem, kuri piedalījās! Nākamais DLA sarīkojums notiks svētdien, 2024. gada 17. novembrī, kad svinēsim Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas svētkus.

Sīkāku informāciju var iegūt skatoties mūsu DLA Facebook lapu: www.facebook.com/darwinlatvians

Reinis Dancis
Priekšsēdis/President
Dārvinas Latviešu Apvienība
Latvian Association of Darwin Inc



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com