Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Mūsu vēstures mantojums caur vecmammu stāstiem

Grāmatā un uz ekrāna

Laikraksts Latvietis Nr. 814, 2024. g. 27. sept.
Ance Deksne -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pirmā rindā – Andra Putne un Pēteris Greste. FOTO Garens Krūmiņš.

Pēteris Greste intervē Andru Putni. FOTO Garens Krūmiņš.

Andra Putne un Pēteris Greste ar Andras grāmatu. FOTO Garens Krūmiņš.

Sestdien, 7. septembrī, pāri par simts apmeklētāju piepildīja Brisbanes latviešu nama zāli Brisbanes latviešu biedrības un Saule Limited rīkotajā pasākumā – grāmatas un filmas pēcpusdienā. Tajā piedalījās īpaši viesi – autore Andra Putne, un profesors Pēteris Greste.

Andra Putne – grāmatas Stories My Grandmothers Didn't Tell Me autore un profesors Pēteris Greste iesaistīja klausītājus interesantās un plūstošās sarunās par un ap grāmatu, autores idejām, kā arī dalījās ar saviem dzīves un pieredzes stāstu momentiem, kam ir bijusi īpaša nozīme viņu abu dzīvēs – īpaši iesaistot mirkļus un atmiņas kopā ar ģimeni, un daloties atmiņās par vecmammām. Pēc sarunas apmeklētāji varēja arī uzdot jautājumus.

Pēc gardiem atspirdzinājumiem, pasākums turpinājās ar režisora Krīva Stendera personalizētu video sveicienu Brisbanes sabiedrībai, kam sekoja viņa 1994. gada dokumentālās filmas Motherland izrāde. Filma ļoti labi papildināja pēcpusdienas tēmu, izraisot apmeklētājos gan atmiņas, gan ilgas, gan melanholiju, jo daudziem dzīves ceļi uz Austrāliju ir veduši līdzīgā ceļā.

Liels paldies visiem čaklajiem palīgiem, kuri palīdzēja ar ēdienu gatavošanu un pasākuma organizēšanu! Un pats galvenais – no sirds pateicamies visiem pēcpusdienas apmeklētājiem, un visām pozitīvajām atsauksmēm!

Grāmata Stories My Grandmothers Didn't Tell Me ir nopērkama grāmatveikalos kā arī internetā. Sekojiet saitēm, kas pieejamas Andras tīmekļa vietnē – www.andraputnis.com.au

Ance Deksne
LAAJ VP Kvīnslandē



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com