Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Dzintari“ un Annas Ziedares Vasaras vidusskola

Abas ir cieši saistītas

Laikraksts Latvietis Nr. 814, 2024. g. 27. sept.
Zinta Ozoliņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Abas šīs organizācijas ir atsevišķas, katrai sava valde vai padome, mērķi un darbošanās principi. Tomēr, abas ir arī cieši saistītas, jo Dzintari, kas oficiāli ir Latviešu izglītības veicināšanas kooperatīvā sabiedrība (LIVKS, angliski LEACS) rūpējas par to, lai Vasaras vidusskolai būtu patstāvīga mājas vieta un arī naudas lai efektīvi darboties.

Dzintaru valde apsveic skolu, jo tā 2025. gada janvārī notiks 50. reizi. Zinta Ozoliņa, kas labi pazīst abas grupas ir nesen pētījusi arhīvus un konstatē, ka sākuma gadu nav bijuši viegli, ne skolai ne Dzintariem. Var tomēr skaidri redzēt, ka ir bijuši stūrgalvīgi un pašaizliedzīgi cilvēki, kas ir gāzuši kalnus, lai īstenotu vīzijas. Ir svarīgi, ka mēs turpinām atbalstīt un uzturēt šos pasākumus.

Dzintaru gadskārtējā pilnsapulce, kur valde pasniedz darbības pārskatus ir paredzēta 2024. g. 6. novembrī, plkst. 19.00 pēc Adelaides laika. Pieteikšanās info@dzintari.com.au.

Atkārtotais lūgums arī pārbaudīt savas ģimenes attiecības ar LIVKS. Ja jums ir pajas, varbūt vēlaties tās pārrakstīt jaunākam ģimenes loceklim, kas varētu nākt darbā. Pastāv arī iespēja tās ziedot Dzintariem, kas atvieglinātu administratīvo slodzi un arī juridisko – jo ir jābūt precīzām adrešu un paju īpašnieku sarakstiem.

Lai atzīmētu tiešām nozīmīgo izglītības panākumu AZVV50, tiek rīkota Jubilejas balle. 2025. g. 18. janvārī, plkst. 19.00. Morphettvilles Reiskursā, kuras apkārtne, kalni un lauki atgādinās skolas mājvietu. Biļetes varēs iegādāties no 1. oktobra: https://www.trybooking.com/CVPQB. Vidusskolas izlaidums notiks dienu iepriekš.

Dzintarus pašus varēs apciemot svētdien, 19. janvārī – „Vārti būs vaļā, gaidīsim viesus“. Laipni lūdzam izteikt interesi par izdevību paciemoties Dzintaros: info@dzintari.com.au. Vadoties no intereses, apspriedīsim transporta vajadzības, ka arī atspirdzinājumus.

Kaut vēl informācija parādīsies sociālā medijā, lūdzu paši dalieties ar šiem svarīgajiem datumiem. Vēl pēdējais lūgums, ja neesat vēl atsūtījuši savus VV atmiņu aprakstus, tos steidzīgi sūtiet info@dzintari.com.au jo AZVV atmiņu krājums „un vēl 30 gadi“, ir gandrīz gatavs.

ZO



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com