Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jaunatnes Dienas 2024

Piedāvās daudzveidīgu programmu

Laikraksts Latvietis Nr. 814, 2024. g. 27. sept.
Kārla un Selga Tuktēnas -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Šī gada 38. Jaunatnes Dienas (JD) solās būt nedēļa, kas aicina latviešu kopienas locekļus no visas Austrālijas. JD piedāvās daudzveidīgu programmu, kas domāta visām paaudzēm, ģimenēm un ikvienam, kas vēlas svinēt un piedzīvot latviešu kultūras mantojumu Austrālijā. JD tēma izceļ to, kā latviešu kultūra un tradīcijas turpina attīstīties ārpus Latvijas, apvienojot dažādu vecumu un pieredzes dalībniekus vienotos svētkos. Šī gada logotips – stilizēti bērzu koki – simbolizē kultūras nepārtrauktību, kurā tradīcijas tiek nodotas no paaudzes paaudzē.

Festivāls tiks atklāts ar īpašu teātra izrādi, kas atspoguļos latviešu kultūras turpināšanas nozīmi Austrālijā. Izrāde piedāvās dziļāku skatījumu uz to, kā, dzīvojot diasporā, mēs varam saglabāt un attīstīt savu kultūras identitāti. Šī izrāde būs vienreizējs un aizraujošs veids, kā uzsākt festivāla programmu, uzsverot gan mūsu saknes, gan ceļu uz priekšu.

Tautas deju koncerts šogad būs īpaši veltīts Skaidrītei Dariusai – ievērojamai personībai Austrālijas latviešu dejas tradīcijās. Koncerta pirmajā daļā tiks izpildītas viņas pašas rakstītās dejas, bet otrajā – citu Austrālijas latviešu horeogrāfu darbi, kas radīti, iedvesmojoties no Skaidrītes mantojuma. Šis būs neaizmirstams brīdis, kas godinās viņas devumu latviešu tautas deju pasaulei.

Festivāla programmā iekļauts arī mūzikas koncerts, kurā uzstāsies jauni mākslinieki. Šajā koncertā dzirdēsim gan tradicionālas latviešu dziesmas, gan jaunas kompozīcijas, kuras radījuši topošie latviešu mūziķi. Šis pasākums būs vieta, kur jaunā paaudze varēs paust savu radošumu, vienlaikus cieši saistoties ar latviešu muzikālo mantojumu.

Neiztrūkstoša festivāla daļa būs arī sadziedāšanās vakars un tautas deju apkūlības, kuras piedāvās iespēju satikties, dalīties iespaidos un kopā svinēt latviešu kultūru. Danču vakars būs vēl viens aizraujošs notikums, kas ikvienam piedāvās iespēju iejusties latviešu tradicionālajās dejās, neatkarīgi no vecuma vai pieredzes.

Programma piedāvās arī vairākas aktivitātes bērniem, sporta dienu un izglītojošas lekcijas, kas veltītas latviešu valodas un kultūras mācīšanai. Šis festivāls ir paredzēts ikvienam, kurš vēlas iesaistīties, mācīties un baudīt latviešu kultūras daudzveidību un bagātību.

Pilnu festivāla programmu un detaļas par katru no pasākumiem iespējams atrast zemāk, lai katrs apmeklētājs varētu atrast sev vispiemērotāko aktivitāti. Jaunatnes Dienas 2024 būs pasākums, kas savieno mūsu pagātni, tagadni un nākotni, piedāvājot svinēt to, kas mūs vieno kā latviešus.

Kārla un Selga Tuktēnas,
Jaunatnes Dienu rīcības komitejas vārdā
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com