Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„2x2“ aicina uz 60 gadu jubilejas balli

Pasaules latviešu jaunatnes kustības jubilejas balle Rīgas Latviešu biedrības namā

Laikraksts Latvietis Nr. 815, 2024. g. 2. okt.
Ilze Stangaine -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
2x2_v2

16. novembrī, skaistajā Latvijas dzimšanas dienas nedēļā, kustība „2x2“ atzīmēs 60 gadadienu kopš pašas pirmās nometnes Amerikas Savienotajās Valstīs, kas pulcēja kopā tur dzīvojošus jauniešus, lai vairotu latvisko garu, veidot dedzīgu, apzinīgu un latvisku jaunatni, kura mērķtiecīgi turpinās latviskās tradīcijas arī ārpus Latvijas robežām.

Kustība „2x2“ nu jau aptver vairākus tūkstošus semināru dalībniekus un vadītājus, kuri deg par kustību un tās nākotni. Viena no „2x2“ aktīvistēm kultūras žurnāliste Eva Johansone stāsta: „Esmu sapratusi, ka svētki ir jāsvin, jo īpaši jubilejas! „2x2“ cilvēku satikšana man rada prieku. Tik lielu dažādību – ministri, mūziķi, uzņēmēji, mediķi un citi – var piedzīvot tikai „2x2“ dalībnieku vidū. Šī balle būs retā iespēja visus satikt, izsmieties, izrunāties, saplānot visu ko jauku nākotnei un izpriecāties.“

Pasākumā varēs baudīt koncertu, dančus un kopābūšanas prieku, kā arī piedalīties izsolē un loterijā, lai iegūtu savā īpašumā ekskluzīvas balvas, piemēram, vakariņas restorānā KEST, ko piedāvās „2x2“ atbalstītājs šefpavārs Māris Jansons, vai unikālas rotas, ko piedāvā Vitauts Straupe no Baltu rotām, šādi palīdzot nodrošināt, ka arī nākamajos gados jauniešiem visā pasaulē ir iespēja piedzīvot „2x2“.

Kustība „2x2“ padomes locekle Ieva Šmite saka: „„2x2“ ir dāvana, un tās veidotāji nav domājuši ne par naudu vai slavu, bet tikai došanas prieku un iespēju palīdzēt veidot un attīstīt latviešu nākotnes sabiedrību, dodot savu artavu. „2x2“ ir izdzīvojusi visādas pasaules krīzes un politiskas un sabiedriskas izmaiņas tieši divreizdivnieku vēlmes dot un svinēt dēļ.“

Biļetes var iegādāties aula.lv

Par kustību „2x2“

Nodibinājuma „2x2“ mērķis ir radīt vidi, kurā katrs latviešu jaunietis pilnveido sevi un Latvijas sabiedrību. Pirmie „2x2“ semināri notika 20. gadsimta 60. gados Ziemeļamerikā, lai stiprinātu latvietību to jauniešu vidū, kuri dzimuši un auguši ārpus Latvijas.

Papildu informācija https://www.2x2pasaule.lv/

Ilze Stangaine
„2x2“ 60 gadu balles komunikācijas vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com