Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas Universitāte 105

Atzīmēšana Sidnejā

Laikraksts Latvietis Nr. 815, 2024. g. 2. okt.
Gundega Zariņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LU

Latvijas Universitāte

No kreisās: Luīze Kaktiņa, Linda Ozere. FOTO Gundega Zariņa.

Sidnejas Latviešu biedrības Mārtiņa Siliņa zālē sestdien, 21. septembrī Studenšu korporāciju kopa un Korporāciju kopa Sidneja atzīmēja Latvijas Universitātes 105 gadu pastāvēšanu ar kopēji rīkotu dibināšanas atceres aktu. Studenšu korporāciju kopas Sidnejā seniore Luīze Kaktiņa, spīdola, atklāja aktu, citējot LU rektora Gundara Bērziņa aicinājumu nostiprināt četras vērtības Tēvzemei un Zinātnei (LU), proti:

Universitāte kā vērtība, cilvēks kā vērtība, izcilība kā vērtība un brīvība kā vērtība.

Luīzes uztverē „Šie vārdi atspoguļo korporāciju stūrakmeni un izceļ korporācijas ne vien kā akadēmiskas organizācijas, bet vēl vairāk kā organizācijas, kas atbalsta mūsu latvisko un cilvēcisko identitāti un turpina izpildīt svarīgo lomu mūsu dzīvē un sabiedrībā.“

Uz Luīzes aicinājumu, Gundegas Zariņas, zinta, vadībā, svētku dalībnieki kopā maestoso dziedāja Latvijas valsts himnu Dievs, svētī Latviju. Sekoja solo dziedātāja atskaņojumā Edvarta Virzas sacerētā, Jāzepa Vītola komponētā Latvijas Universitātes himna.

Luīze īsumā iepazīstināja klausītājus ar akta akadēmiskās runas pasniedzēju Dr. Lindu Ozeri PhD, BA, DipEd, MA TESOL, spīdola. Dzimusi un augusi sidnejiete, tāpat kā daudzi viņas paaudzē apmeklējusi latviešu skolas, gaidas, tautas deju kopas, ņēmusi aktīvu dalību teātri.

Akadēmiskā runa „Būt latvietim! Identitāte un valoda Austrālijas latviešu trešajā paaudzē“ balstījās uz Lindas šogad iesniegto doktora disertāciju. Tajā ietilpa informāciju un uzskati par daudziem jautājumiem un pārdomām par latvietību – kā to nosacīt –, par latviešiem Austrālijā, to grupējumiem, paaudzēm, latviešu valodu – tās vajadzību vai nē, bet īpaši par identitātes jautājumiem un atbildēm padsmitniekos un divdesmitgadniekos.

Viela daudzām pārdomām un salīdzinājumiem no vienas galējības līdz otram! Paldies referentei!

Gundega Zariņa, Studenšu korporāciju kopas vice-seniore nolasīja iesniegto beidzamā gada augstākās izglītības iestādes beigušo sarakstu:

Linda Ozere 3. aprīlī ieguvusi filozofijas doktora grādu (PhD) Grifita (Griffith) universitātē par tematu „Identitāte un valoda Austrālijas latviešu trešajā paaudzē“.

Elvīra Mārīte Bērziņa, ieguva sekojošos grādus 31. janvārī Jaundienvidvelsas Universitātē (The University of New South Wales: Bachelor of Arts in English with distinction, Bachelor of Media in Screen and Sound Production with Distinction

Liāna Vija Bērziņa ieguva sekojošos grādus 9. septembrī Sidnejas Universitātē (The University of Sydney): Master of Commerce (Extension), Strategy, Innovation, and Management (Marketing).

Sekoja Gundegas novadītās dziesmas Nevis slinkojot un pūstot un Gaudeamus.

Luīze noslēdza aktu ar aicinājumu pakavēties pie gabala Liānas Vilciņas, zinta, gatavotā svētku kliņģera, glāzes vīna un pārrunām.

Gundega Zariņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com