Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


DIVAS SAULES

„2x2“ dodas uz Austrāliju!

Laikraksts Latvietis Nr. 815, 2024. g. 2. okt.
Alise Zita Zeidaka -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
2x2_v2

Divreizdivi. FOTO Publicitātes foto.

Semināra vadītāja Dārta Apsīte. FOTO Publicitātes foto.

2025. gada vasarā pasaules jauniešu seminārs „2x2“ pirmo reizi notiks Austrālijā – centrā „Dzintari“, kas atrodas 60 km attālumā no Adelaides. Tā būs nedēļu gara nometne, kas no 22. līdz 29. jūnijam pulcēs 18–30 gadus vecus latviešu jauniešus no dažādām pasaules vietām, lai šķiltu jaunas draudzības, mācītos un priecātos, dziedātu un dancotu, stiprinātu kopības sajūtu, prātotu un diskutētu, ko šodien mums nozīmē būšana latvietim.

Semināra nosaukums ir DIVAS SAULES – tiksimies īpašā laikā uzreiz pēc saulgriežiem, kad vienā krastā saule ir visaugstāk, bet otrā – viszemāk. Domāsim par pasauli, kurai mēdz būt divējāda daba, duālo mūsos pašos, divu sauļu ceļu vienai otrai pretim un to, ka galu galā mēs visi esam šeit – starp divām saulēm, bet zem vienām debesīm. „Ne velti esam izvēlējušies divu sauļu tēmu saulgriežu laikā. Tomēr, lai arī cik augstu atrastos saule Latvijā vai Austrālijā, svarīgākais, ka mēs, latvieši, esam zem viena debesjuma,“ teic semināra vadītāja Dārta Apsīte.

Nometnes nedēļa būs piepildīta – ik rītu notiks ievirzes jeb interaktīvas lekcijas, ik pēcpusdienu – projekti jeb aktīvas nodarbes, pievakarēs – koplekcijas, diskusijas un kopaktivitātes, savukārt vakaros – erudīcijas spēles, radoši konkursi, dziesmas, dejas un sarunas. Ievirzes un projektus vadīs iedvesmojoši savas jomas profesionāļi, tostarp žurnālists, žurnāla Ir līdzdibinātājs Pauls Raudseps. Par bagātīgu programmu gādās ilggadēja kustības „2x2“ dalībniece, padomes locekle Vanda Dauksta.

Dalības maksa ir 365 EUR / 600 AUD, kur iekļauta dzīvošana, ēšana, transports no Adelaides un citi programmas izdevumi. Pirmā iemaksa ir 120 EUR / 200 AUD, kas jāveic uzreiz pēc pieteikšanās.

Tuvākā lidosta ir Adelaide (ADL). 22. jūnijā no Adelaides uz „Dzintariem“, bet 29. jūnijā no „Dzintariem“ uz Adelaidi tiks nodrošināts autobuss. 21. jūnijā „Dzintaros“ tiks svinēti Jāņi – vari ierasties ātrāk un svinēt svētkus kopā!

Vairāk informācijas un pieteikšanās meklē šeit: ej.uz/2x2divassaules

Par pasaules latviešu jaunatnes semināru 2x2

Pasaules latviešu jaunatnes seminārs „2x2“ apvieno Latvijā un ārpus Latvijas dzīvojošos latviešu jauniešus vecumā no 18 līdz 30 gadiem. „2x2“ organizēšana ir balstīta uz brīvprātības principa – visi rīkotāji to dara bez atlīdzības.

Alise Zita Zeidaka

„2x2“ semināra „Divas saules“ komunikācijas vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com