Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Cietie rieksti latviešiem pasaulē“

Diasporas komandu prāta spēle šogad pāršķirstīs 2024. gada kalendāru!

Laikraksts Latvietis Nr. 816, 2024. g. 9. okt.
Liene Valdmane -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Pāršķirt nedrīkst padomāt!“ – kur mēs ikdienas steigā šajā teikumā liekam katrs savu komatu? Vai skrienam uz priekšu nepadomājot, vai atrodam laiku arī pārdomām un notikumu izzināšanai? 2024. gadā Latvija ieguva trīs zelta medaļas Parīzes paralimpiskajās spēlēs, šogad svinam Kārļa Skalbes 145 gadu jubileju, jaunvārda titulu ieguva vārds „sāļvira” – šie ir tikai trīs notikumi, bet tādu ir simtiem. Vai zinām par tiem, vai arī mums tie ir tikai kārtējie ziņu virsraksti?

No 14. oktobra līdz 23. novembrim Latviešu valodas aģentūra jau piekto reizi organizē prāta spēļu turnīru „Cietie rieksti latviešiem pasaulē. Kalendārs“. Turnīrā aicinām piedalīties diasporas jauniešus, ģimenes un draugus, diasporas latviešu skolu, koru un deju kolektīvus, kā arī citus interesentus, kuru mītnes zeme ir ārpus Latvijas. Liekam prātus kopā un veidojam komandu no 3–6 dalībniekiem! Dalībniekiem garantējam jautru atpūtu, uzasinātas zināšanas, kā arī, protams, vērtīgas balvas. Starp citu, balvu fonds šogad ir audzis! Ziņkāri remdēsiet, iepazīstot nolikumu.*

Turnīru veido piecas spēles, kas secīgi būs pieejamas www.cietierieksti.com sadaļā „Latvieši pasaulē“. Katrā prāta spēlē ir ietverti trīsdesmit āķīgi jautājumi, uz kuriem jāatbild nedēļas laikā. Tad atbilžu iesniegšana noslēdzas, tiek paziņots komandas iegūtais punktu skaits un publicēta nākamā spēle. Turnīra finālā sacentīsies desmit labākās komandas. Vērtīgas balvas saņems gan katras spēles labākie un veiksmīgākie, gan, protams, finālspēles uzvarētāji!

Spēļu turnīru organizē Latviešu valodas aģentūra sadarbībā ar prāta spēļu zīmolu „Cietie rieksti“. Latviešu valodas aģentūras darbības mērķis ir veicināt latviešu valodas – Latvijas Republikas valsts valodas un Eiropas savienības oficiālās valodas – statusa nostiprināšanu un ilgtspējīgu attīstību. Viens no Latviešu valodas aģentūras uzdevumiem ir sniegt atbalstu latviešu diasporai ārvalstīs latviešu valodas apguvē un valodas saglabāšanā.

Komandas aicinām reģistrēties līdz 13. oktobrim. Pirmā spēle tiks publicēta 14. oktobrī, atbildes aicinām iesniegt 20. oktobrim.

Sīkāka informācija

Liene Valdmane
Latviešu valodas aģentūras metodiķe
www.valoda.lv
www.maciunmacies.lv

* https://www.cietierieksti.com/pages/latviesiem-pasaule-2024



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com