Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


PBLA priekšsēdis Rīgā un Briselē

Vērtīgas tikšanās un pārrunas

Laikraksts Latvietis Nr. 817, 2024. g. 16. okt.
PBLA pārstāvniecība -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: PBLA priekšsēdis Pēteris Blumbergs, Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš, PBLA priekšsēža vietniece Mārīte Kļaviņ pie NATO galvenās mītnes Briselē. FOTO no Pētera Blumberga personīgā arhīva.

Karogu laukums pie NATO galvenās mītnes Briselē. FOTO no Pētera Blumberga personīgā arhīva.

PBLA priekšsēdis Pēteris Blumbergs un PBLA priekšsēža vietniece Mārīte Kļaviņ pie Eiropas parlamenta ēkas Briselē. FOTO no Pētera Blumberga personīgā arhīva.

Pēteris Blumbergs stāsta par PBLA darbu. FOTO no Pētera Blumberga personīgā arhīva.

No kreisās: Diasporas grupas speciālo uzdevumu vēstniece Zanda Grauze, LR ārlietu ministre Baiba Braže, Ārlietu ministrijas Diasporas grupas otrā sekretāre Laura Dzelzīte, PBLA priekšsēdis Pēteris Blumbergs, PBLA izpilddirektors Raits Eglītis. FOTO Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija.

Šī gada septembra izskaņā, Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) priekšsēdis Pēteris Blumbergs viesojās Rīgā un Briselē, lai pildītu PBLA darbu saistītus pienākumus. Rīgā P. Blumbergs tikās ar jauno Diasporas grupas vēstnieci Zandu Grauzi, lai iepazītos, pārrunātu prioritātes un plānotu nākotnes sadarbību. Šajā tikšanās reizē, kurā piedalījās arī PBLA izpilddirektors Raits Eglītis, PBLA ar savu klātbūtni pagodināja ārlietu ministre Baiba Braže, kura veltīja sarunām par diasporas darbu gandrīz stundu no sava aizņemtā laika.

No Ārlietu ministrijas, PBLA delegācija devas uz Aizsardzības ministriju, lai tiktos ar diviem galvenajiem Valsts Aizsardzības dienestu (VAD) projekta vadītajiem Latvijā, Vitāliju Rakstiņu un Kristeru Grauzi. PBLA pārstāvji ieteica un VAD vadība solīja vairāk braukt uz diasporas latviešu sarīkojumiem dažādās zemēs, informēt par VAD. Rīgā notika arī kārtējā Diasporas konsultatīvās padomes sēde, kur PBLA priekšsēdis sniedza informatīvu pārskatu par Latvija fokusā biznesa forumu un ar nākamā gada Pasaules Latviešu Ekonomikas un Inovāciju Forumu (PLEIF)  saistītajiem plānošanas darbiem.

Viesojoties Briselē, P. Blumbergs kopā ar PBLA priekšsēža vietnieci Mārīti Kļavinu no Vācijas, apmeklēja NATO galveno mītni, lai tiktos ar Latvijas vēstnieku Māri Riekstiņu, ģenerāli Imantu Ziediņu un Aizsardzības ministrijas pārstāvi Kasparu Galkinu. Tikšanās laikā tika pārrunātas valsts drošības un aizsardzības tēmas, tai skaitā transatlantiskās attiecības, Latvijas un NATO atbalstu Ukrainai, kā arī Valsts aizsardzības dienests. Pēc tikšanās PBLA vadītājiem tika dota unikāla iespēja iepazīties ar NATO galvenās mītnes Briselē ēku un karogu laukumu.

Vizīte Briselē noslēdzās ar PBLA vadības dalību Eiropas Latviešu apvienības (ELA) gada sapulcē, kur PBLA pārstāvji informēja par politisko līdzdalību tālajā diasporā, piedalījās diskusijās un stāstīja un par Latvija fokusā biznesa forumiem Eiropā un nākamvasar plānoto PLEIF Rīgā. „Bija tiešām vērtīgi ELA sapulcē satikt klātienē daudzus cilvēkus, kuru vārdus biju dzirdējis, bet citādi nepazinu. Es biju iespaidots, cik labi sagatavoti un nopietni bija visi sapulces dalībnieki, kas pārstāvēja apmēram 20 Eiropas valsts kopienas,“ pēc dalības ELA sēdē atzina PBLA priekšsēdis Pēteris Blumbergs.

PBLA Pārstāvnieciba



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com