Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


3x3 saiets Sidnejā

Nāksim visi kopā!

Laikraksts Latvietis Nr. 817, 2024. g. 16. okt.
Sarma un Aleksis Strazdi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
3x3_Sidneja2025

3x3 saieti ir veltīti latviskās identitātes saglabāšanai un kopšanai. Kopš 1980-to gadu sākuma 3x3 ir izaugusi par pasaules latviešu kustību.

Saieti tiek rīkoti visu vecumu latviešiem, lai padziļinātu un paplašinātu viņu latviskās zināšanas, stiprinātu latviskas ģimenes, sekmētu latviskas draudzības un veicinātu latvisku kopības izjūtu.

2025. gadā 3x3 saiets Austrālijā notiks no 1. līdz 6. janvārim skaistajā Rathane nometnē, pie Porthekinga (Port Hacking) līča, netālu no Sidnejas.

Saieta tēma būs Senlatvieši, un aicinām visus uz 3x3, lai kopā varam tuvāk iepazīties ar mūsu senču ciltīm un pavadīt jauku nedēļu latviskā vidē.

Ir paredzēta programma, kurā būs kaut kas interesants gan maziem, gan lieliem, gan jauniem, gan ne tik jauniem. Bez čaklajiem ieviržu vadītājiem un lektoriem no Austrālijas, ir arī paredzēti viesu lektori no Latvijas, ar kuriem mēs jūs tagad iepazīstināsim;

Artūrs Tomsons ir arheologs (Dr. hist.) kurš vasarā vada Baltijas eksperimentālās arheoloģijas un seno tehnoloģijas skolu Lucavsalā. Tur interaktīvā un praktiskā veidā universitātes studenti, kā arī citi apmeklētāji, var iepazīt un tuvāk uzzināt par to, kā dzīvoja mūsu senči akmens, bronzas, dzelzs laikmetā un viduslaikos.

Julgī Stalte ir folkloriste, Skandinieku vadītāja un līvu dzimtas stāstniece.

Ēriks Zeps ir etnomūziķis no Latgales, kurš darbojas arī Valsts Kulturkapitāla fondā kā Tradicionālās kultūras eksperts.

Šobrīd Ēriks un Julgī cītīgi muzicē un rada jaunas dziesmas kopā ar domubiedriem grupā „tkp“, spēlē dažādos koncertos un festivālos un vada tradicionālās kultūras meistarklases.

Inga Laizāne ir latviešu valodas skolotāja un viņas ikdiena paiet, mācot latviešu valodu gan tiem, kam tā ir dzimtā valoda, gan arī tiem, kam tā ir svešvaloda. Draugi viņu sauc par latviešu valodas uzziņas biroju, pie kura vienmēr var vērsties ar jautājumiem. Viņas sirdslieta ir darbs ar latviešu diasporu.

Aicinām visus nākt un pavadīt nedēļu latviskā vidē ar ģimeni un draugiem – mācīsimies, taisīsim rokdarbus, uzcepsim kādu gardu uzkodi, pastaigāsim, peldēsimies, makšķerēsim, paēdīsim, padzersim, muzicēsim, dejosim, dziedāsim un vissvarīgākais – priecāsimies kopā!

Tuvāka informācija un pieteikšanās sekos – varat mūs uz Facebook un Instagram sekot https://www.facebook.com/Australia3x3 kā arī mums atrakstīt epastu 3x3australia@gmail.com

Ceram jūs visus tur satikt!

Sarma un Aleksis Strazdi



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com