Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Annas Ziedares Vasaras vidusskola

48. mācību gads ir iesācies!

Laikraksts Latvietis Nr. 735, 2023. g. 16. janv.
Rūdis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
VV

Annas Ziedares Vasaras vidusskolas 48. mācību gads iesācies. FOTO Kārla Tuktēna.

Jā, saprotu gan, ka šodien ir 8. janvāris, un pati skolas atklāšana notika 2. janvārī, bet Radio Rūdim bija ātri jābrauc uz Sidneju, lai aizvestu jauniešu kori BALSIS līdz Sidnejas Latviešu nama namdurvīm. Korim BALSIS šobrīd notiek Austrālijas tūre, un pēc ļoti labi aizvadītām 37. Jaunatnes dienām Adelaidē, lielā pilsēta Sidneja bija korim nākamā pietura. Par BALSIM tuvākos numuros.

Diemžēl Radio Rūdis atbrauca Adelaidē pēc skolas atklāšanas, bet, kā jau parasti, izskatās, ka skola labi ripo uz priekšu. Pie sienas visas pazīstamās plāksnes, lai „skolēni zina: kur ir ēdamzāle, lai neaizmirst runāt latviski, lai nesmēķē un kur mazgāt rokas!“

Darba grupu saraksti un dienu programmas jau gatavas un izreklamētas. Skolas vadītāja Iveta kopā ar savu vadības komandu un audzinātājiem, sekmīgi turpina skolas darbību. Ir sabraukuši skolēni no visām Austrālijas malām – Brisbanes, Sidnejas, Robe, Pertas, Adelaides, Kanberas, Strasalbānas un Melburnas. No Latvijas ir atbraucis varens skolotāju bars, kas noteikti prasīs daudz no Dzintaru skolēniem, bet arī būs vērtīgi Austrālijas latviešiem, lai turpinātu papildināt un uzlabotu savu latviešu valodu.

Skolas atklāšana notika parastā veidā; dalībnieki pulcējās ap skolas karogu un nodziedāja Latvijas himnu. Iesākuma vārdus un pateicību par piedalīšanos teica skolas vadītāja Iveta Laine, kas tagad ir iesildījusies vadītājas amatā. Ticības vārdus sacīja mācītājs Guntars Baikovs. LAAJ priekšsēde Skaidrīte Aguļēviča oficiāli atklāja nometni un pēc tam klātesošie tika aicināti uz atspirdzinājumiem un pārrunām. Skolēniem bija iespēja izklaidēties pie jūras Karakalingas pludmalē. Šī vieta tagad ir ļoti populāra arī lokālai sabiedrībai.

Mašīnu stāvvieta vienmēr pilna un pat pludmalē grūtības atrast vietu kur nolikt dvieli. Kā angliski saka, noslēpums ir atklāts (The secret is out). Pēc pludmales izbraukuma bija vakariņas, ko skolēni bija godam nopelnījuši. Šogad ir jauna šefpavāre Ilze Ostrovska un viņas palīgi Pauls un Indra, bet par jaunajiem virtuves darbiniekiem nākamā izdevumā.

Pēc vakariņām sekoja iepazīšanās vakars, kas ar katru gadu kļūst interesantāks un interesantāks. Audzinātāji gatavo tās pašas spēles, bet, kā izskatās, skolēni nenogurst no tām pašām vecajām spēlēm! Pēc vakara nodarbībām skolēni bija labi iepazinušies viens ar otru, un skolas dalībnieki tagad ir ļoti labos draugos. Pēc manām domām, visi ir ļoti priecīgi, ka skola ir atpakaļ uz pareizām sliedēm pēc Kovid uzbrukuma. Pat to vārdu Kovid daudz neesmu dzirdējis Dzintaros. Vai beidzot tas nepatīkamais vīruss ir pagātnē?? Cerams! Jo nevienam dzintarniekam ļoti negribas 47. AZVV atkārtojumu.

Pirmās dienas vakars beidzās ar azaidu un nakts dziesmu. Pēc garā ceļa braukšanas domāju, ka skolēni (un skolotāji) gribēja ātri tikt pie gultām, un tas bija fakts! AZVV saime novēl visiem latviešiem laimīgu un priekiem pilnu jauno gadu! 2022. gads ir pagātnē!! Cerēsim ka Kovids ir pagātnē!! Ir laiks vairāk neskatīties uz 2022. gadu bet skatīties uz priecīgāku un laimīgāku 2023. gadu!

Turam īkšķus, ka šis mācību gads nebūs tāds pats kā 2022. gads, kad varējām izpildīt tikai 6 dienu programmu! Bet, kā mēs jau redzam, dzīve lēnām iet atpakaļ uz normālo. Daudzi ir ceļojuši starp Austrālijas pavalstu robežām, lai satiktos ar radiem un draugiem, un ir jau redzams, ka skolēni ir mierīgi tikuši uz Dzintariem bez problēmām. Dzintaros gan gaida, gan sagaidīja skolēnus! Dzintaru valde un saimnieki ir izdarījuši fantastiku darbu gatavojot Dzintarus uz 48. AZVV mācību gadu. Zāle ir plaša un zaļa, stādi ir lieli uz spēcīgi, telpas ir tīras un smaržo pēc dezinfekcijas līdzekļa. Sāksim AZVV programmu!!

RR
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com