Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas Goda konsuli Austrālijā un Jaunzēlandē

Pulcējas ikgadējā darba sanāksmē Kanberā

Laikraksts Latvietis Nr. 750, 2023. g. 3. maijā
Latvijas vēstniecība Austrālijā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas karoga pacelšana visu diplomātisko misiju karogu galerijā Kanberā. FOTO Raitis Freimanis.

Latvijas karoga pacelšana visu diplomātisko misiju karogu galerijā Kanberā. FOTO Raitis Freimanis.

Vēstnieks un Goda konsuli. No kreisās: Dermots Ross (Ouklenda), Džons Milfords (Velingtona), Juris Meija (Kvīnslande (Brisbane)), vēstnieks Marģers Krams, Valdis Tomanis (Dienvidaustrālija (Adelaide)), Jānis Purvinskis (Rietumaustrālija (Perta)), Mārtiņš Tuktēns (Jaundienvidvelsa (Sidneja). FOTO Raitis Freimanis.

No 2023. gada 12. aprīļa līdz 13. aprīlim Latvijas Goda konsuli Austrālijas Savienībā un Jaunzēlandē pulcēsies ikgadējā darba sanāksmē Kanberā, lai diskutētu un būtu informēti par Latvijas ārpolitikas aktualitātēm, drošības politikas jautājumiem, divpusējās ekonomiskās un kultūras sadarbības iespējām, kā arī iepazīstināti ar konsulārā darba aktualitātēm. Latvijas Goda konsulu sanāksmi rīko Latvijas vēstniecība un tajā pirmo reizi piedalīsies arī Latvijas Goda konsuli no Jaunzēlandes.

Atzīmējot Latvijas vēstniecības juridisko 2. gadadienu, Goda konsulu sanāksme tika atklāta ar Latvijas karoga pacelšanu visu diplomātisko misiju karogu galerijā Kanberā, tādējādi simboliski akcentējot Latvijas valsts klātbūtni uz Austrālijas zemes.

Goda konsulu institūtam ir svarīga loma starpvalstu ekonomisko un kultūras sakaru veicināšanā, tādēļ divu dienu darba sanāksmē Latvijas Goda konsuliem būs iespēja uzzināt par Latvijas aktualitātēm ārpolitikā un drošības politikā, Latvijas ekonomisko attīstību un ekonomiskās sadarbības iespējām, tostarp līdzdalību eksporta veicināšanā un investīciju piesaistē. Goda konsuli tiks informēti arī par jaunumiem konsulārajā darbā, kā arī būtiskāko diasporas un kultūras pasākumu kalendārā.

Turpinoties nežēlīgam un nelikumīgam Krievijas karam Ukrainā, kā goda viesis un aktuālākās informācijas turētājs, Ukrainas vēstnieks Austrālijā Vasyl Myroshnychenko dalīsies sarunā par notiekošo un iespējamo nākotnes attīstību.

Informējam, ka Austrālijas Savienībā darbojas pieci Latvijas Goda konsuli; Mārtiņš Tuktēns – Jaundienvidvelsa (Sidneja); Juris Meija – Kvīnslande (Brisbane); Jānis Dēliņš – Viktorija (Melburna); Valdis Tomanis – Dienvidaustrālija (Adelaide); Jānis Purvinskis – Rietumaustralija (Perta). Savukārt Latvijas Goda konsuli Jaunzēlandē ir Dermot Ross (Ouklenda) un John Milford (Velingtona).

Latvijas vēstniecība Kanberā
https://www2.mfa.gov.lv/australija/australija-vestnieciba



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com