Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


LAAJ Izglītības nozare ziņo

Austrālijas un Jaunzēlandes skolas ir uzsākušas jauno mācību gadu

Laikraksts Latvietis Nr. 789, 2024. g. 6. febr.
Iveta Leitase -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

Zoom sanāksme. Augšējā rindā no kreisās: Iveta Miloslavska, Iveta Leitase, Sarma un Leks Strazdi. Otrā rindā: Anita Andersone, Normunds Ronis, Lelde Vītola. Trešā rindā: Valda Jefimova, Mārīte Rumpe, Gita Meiere-Nestecka. FOTO Ekrānuzņēmums.

Trešdienas, 21. februāra vakarā zoom platformā šogad pirmo reizi pulcējās Austrālijas un Jaunzēlandes skolu vadītāji un citi izglītības darbinieki. Pie mums ciemos bija Latviešu Valodas Aģentūras metodikas skolas Pupa vadītāja Iveta Miloslavska un sanāksmē piedalījās arī jaunā LAAJ prezidija priekšsēde Anita Andersone.

Klātesošie pastāstīja, cik katrā bērnudārzā, skolā un pieaugušo grupā ir skolēni un iepazīstināja ar saviem plāniem šajā mācību gadā.

Sanāksmē piedalījās: Iveta Miloslavska, LVA metodiķe, metodikas skolas Pupa vadītāja; Iveta Leitase, Kanberas skolas pārzine un arī LAAJ Izglītības nozares vadītāja, nākamā 3x3 saieta vadītāji Sarma un Leks Strazdi, Anita Andersone, LAAJ Prezidija priekšsēde, Normunds Ronis, Sidnejas skolas vadītājs, Lelde Vītola, pieaugušo tiešsaistes grupas vadītāja no Kanberas, Valda Jefimova, Melburnas bērnudārza „Daina“ vadītāja un Melburnas skolas skolotāja, Mārīte Rumpe, Adelaides skolas pārzine un Gita Meiere-Nestecka, Oklendas Baltā Mākoņa skolas viena no vadītājām un skolotāja.

Šogad mums kopā pa visām skolām Austrālijā un Jaunzēlandē būs vairāk kā 100 skolēnu un vairāk kā 60 pieaugušo valodas apguvēju un mums būs vairāk kā 40 skolotāju, skolu vadītāju un palīgu. Janvārī notikušajās AZVV bija 47 skolēni, vadītāja Iveta Laine, Tērvetes bērnu nometnē bija 13 bērni, vadītājs Pauls Kasparsons un 3x3 piedalījās 34 bērni, vadītājs Artūrs Landsbergs.

Par AZVV lasiet šeit: https://laikraksts.com/raksti/12615. Par Tērveti lasiet šeit: https://www.laikraksts.com/raksti/12559 Tērvetes nometne meklē jaunu vadītāju nākamajam gadam, ja jums ir interese, sazinieties ar Paulu Kasparsonu.

Katru gadu LAAJ Izglītības nozares paspārnē notiek skolotāju izaugsmes pasākumi. 2023. gadā tie bija seminārs Melburnā, Izglītības stends Kultūras Dienu laikā un seminārs Adelaidē. Seminārus vadīja mūsu mīļie AZVV un 3x3 latviešu valodas skolotāji Samanta Kavrusa-Vecmane, Gunta Kļava, Dace Anstrate un Dace Konopecka, Inga Laizāne un Rīgas Doma kora skolas direktors Gints Ceplenieks. Dalībniekiem tie ļoti patika, jo koncentrētā laikā varēja daudz ko jaunu uzzināt un rast iedvesmu pašiem turpināt darboties. Lielu atsaucību ieguva tehnoloģiju pielietošana – Kahoot and Wordwall.

Pagājušajā gadā mēs visi kopā nolēmām, ka katru gadu skolotāju tālākizglītības rūpes uzņemsies kāda no lielajām skolām un šogad to darīs Adelaides Latviešu skola. Tālākizglītība notiks tīmekļsemināru veidā - plāns ir sarīkot 4 šādus seminārus gadā par tēmām, kas interesē mūsu skolotājus, vecākus un skolu vadību, papildus tam mēs ceram sarīkot seminārus ar Latvijas skolotājiem pirms un pēc Vasaras Vidusskolas, līdzīgi, kā tas bija šogad.

LAAJ Izglītības nozares Feisbuka lapa: https://www.facebook.com/profile.php?id=100075684470040

Ja jums ir interse uzlabot savu latviešu valodu, vai gribat bērnus sūtīt skolā, lūdzu sazinieties ar savas tuvākās skolas vadītājiem:

Adelaidē – Mārīte Rumpe, adelaidesskola@gmail.com.

Sidnejā – Normunds Ronis, sydneylatvianschool@gmail.com.

Melburnā – vadiba@daugavasskola.com.au,

pieaugšo grupas Māra Rumpe – merumpe@gmail.com.

Kanberā – kanberaslatviesubiedriba@gmail.com.

Oklendā – baltamakonaburtuskola@gmail.com

Mācību resursi latviešu valodas apguvei ir atrodami šeit https://maciunmacies.valoda.lv/

Iveta Leitase,
LAAJ Izglītības nozares vadītāja
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com